Kokskaidu ražotājsam «Graanul Invest» € 3,3 miljonu peļņa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kokskaidu granulu ražotājs «Graanul Invest» pērn strādāja ar 32,405 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22,3% vairāk nekā 2013.gadā, un guva 3,292 miljonu eiro peļņu, kas ir kāpums par 73,4%, liecina datubāzē «Lursoft» pieejamais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā sacīts, ka «Graanul Invest» galvenais darbības virziens ir kokskaidu granulu ražošana. Tostarp 2012.gadā tika sākta elektroenerģijas ražošana un realizācija. Vidējā kokskaidu granulu ražošanas jauda 2014.gadā bija 16 tūkstoši tonnu mēnesī. Savukārt elektroenerģija pagājušajā gadā saražota 53,6 tūkstošu megavatu apmērā.

Tāpat pērn «Graanul Invest» ar Eiropas Reģionālās attīstības (ERAF) fonda līdzfinansējumu uzstādīja jaunu, rūpnīcas jaudām atbilstošu apaļkoku mizošanas un šķeldošanas līniju. Iekārtas izmaksas ar ERAF līdzfinansējumu bija 2,55 miljoni eiro, par kuru 2014.gadā saņemta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalsta summa 1,033 miljonu eiro apmērā, kā arī papildu uzņēmums šā projekta īstenošanai investējis 222,1 tūkstoti eiro.

Pagājušajā gadā arī paplašināts uzņēmuma materiālu uzglabāšanas laukums, uzstādītas divas jaunas kokskaidu dzirnavas, prese, veikts krāsns un konveijersistēmas kapitālais remonts un uzstādīta jaunā ugunsdzēsības sistēma. Koģenerācijas stacijā ierīkota papildu dzesēšanas sistēma, veikta kurināmās tvertnes modifikācija. Kopējais investīciju apmērs pērn - pieci miljoni eiro.

2015.gadā «Graanul Invest» turpinās darbu pie ražošanas attīstības. Plānotas investīcijas ražošanas bāzes attīstībā ar «Norway» grantu līdzfinansējumu - jaunas šķeldas skaidošanas līnijas uzstādīšanas projekta apguvē.

2013.gadā «Graanul Invest» strādāja ar 3,292 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,898 miljonu eiro peļņu.

«Graanul Invest» Komercreģistrā iegrāmatots 2003.gadā. Tā pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2,8 tūkstoši eiro). Uzņēmums pilnībā pieder Igaunijas uzņēmumam «Graanul Invest».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu