Straujuma ar Kameronu vienisprātis, ka brīvo darbaspēka kustību Eiropā nedrīkst ierobežot

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pārrunājot nepieciešamās izmaiņas Eiropas Savienības (ES) likumdošanā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) un Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons bijuši vienisprātis, ka brīvo darbaspēka kustību Eiropā nedrīkst ierobežot.

Straujuma pēc tikšanās ar Kameronu žurnālistiem stāstīja, ka Lielbritānijas valdības vadītājs viņu informējis par vēlmi rosināt izmaiņas ES likumdošanā, lai mazinātu pastāvošo birokrātiju. Taču abas amatpersonas bijušas vienotas, ka nedrīkst ierobežot ES līgumā noteiktās četras brīvības, tostarp arī brīvu darbaspēka kustību.

Kamerons arī informējis par savu vēlmi Lielbritānijā rīkot referendumu par tās izstāšanos no ES. Komentējot Kamerona vēlmi Rīgā pārrunāt jautājumus par izstāšanās iespējām no ES, Straujuma uzsvēra, ka, lai par to runātu, obligāti nav jābrauc uz Rīgu un to var darīt jebkurā citā vietā.

Sarunas laikā runāts arī par drošības jautājumiem un Straujuma Lielbritānijas kolēģim uzsvērusi, ka Latvijai ir svarīga NATO spēku, īpaši rietumvalstu spēku, pastāvīga klātbūtne. Kemerons atzinis, ka ļoti labi saprot situāciju un atbalsta NATO klātbūtni šajā reģionā.

Amatpersonas arī runājušas par Latvijas prezidentūru ES un turpmāko dienas kārtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu