Grieķija pauž cerību atgriezties pie valsts ekonomiskās izaugsmes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eu2015.lv

Grieķija cer drīzumā atgriezties pie ekonomiskās izaugsmes, Rīgā žurnālistiem pirms Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samita pavēstīja Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs.

Viņš norādīja, ka ceturtdienas vakarā pārrunājis Grieķijas parādu problēmas ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu un Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Diskusijas bijušas ļoti konstruktīvas un noritējušas labā atmosfērā, sacīja Ciprs.

«Es esmu optimists un uzskatu, ka tiks atrasts ilgtspējīgs risinājums un Grieķija drīz vien atgriezīsies uz izaugsmes ceļa. Es ceru, ka tas notiks ātri un esmu optimistiski noskaņots,» teica Ciprs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Cipra kreisi radikālā un pret taupības pasākumiem noskaņotā Grieķijas valdība, cīnoties ar recesiju un likviditātes trūkumu, jau vairākus mēnešus turpina sarunas ar ES, ECB un SVF, mēģinot panākt, lai šie kreditori izmaksātu pēdējo starptautiskā aizdevuma daļu 7,2 miljardu eiro apmērā, kas Grieķijai nepieciešama, lai izvairītos no defolta un iespējamas aiziešanas no eiro zonas. Kreditori atsakās to darīt, kamēr Grieķija neapņemsies veikt noteiktas ekonomiskās reformas.

Grieķijai 5.jūnijā ir jāveic jauns maksājums sava parāda SVF dzēšanā. Grieķija 12.maijā ķērās pie ārkārtas situāciju konta izmantošanas, lai spētu veikt šī parāda maksājumu 750 miljonu eiro apmērā, bet tā var nebūt spējīga iekļauties nākamajā termiņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu