ASV Centrālā banka: Eirozona pārcietīs Grieķijas krīzi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirozona pārcietīs pašreizējo Grieķijas krīzi, galvenokārt pateicoties Eiropas Centrālās bankas (ECB) īstenotajiem drosmīgajiem pasākumiem, ceturtdien izteicās ASV Federālo rezervju sistēmas vicepriekšsēdētājs Stenlijs Fišers.

Viņš gan piebilst, ka ilgtermiņā Eiropas monetārā savienība neizdzīvos, ja vien tā savām dalībvalstīm nenodrošinās labklājību.

Grieķijas radikāli kreisā valdība un starptautiskie aizdevēji jau vairākus mēnešus ir iestrēguši sarunās par reformām, kas jāveic Grieķijai, lai tiktu izmaksāti pēdējie 7,2 miljardi eiro palīdzības finansējuma Atēnām, tādējādi novēršot Grieķijas maksātnespēju un iespējamo izstāšanos no eirozonas.

Vienošanās novilcināšana rada bažas, ka Atēnām sāk izsīkt naudas līdzekļi un ka valsts drīzumā vairs nespēs apkalpot savus parādus. Tas varētu novest pie Grieķijas stihiskas iziešanas no eirozonas.

Grieķijai 5.jūnijā jāveic kārtējais parāda maksājums Starptautiskajam Valūtas fondam. Pagājušas tikai nepilnas desmit dienas kopš Atēnas veica 750 miljonu eiro lielu parādu maksājumu no saviem ārkārtas līdzekļiem, un nākamā maksājuma veikšanai laikā tai līdzekļu varētu pietrūkt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu