Dombrovskis: Patlaban nevar runāt par vajadzību Latvijā «savilkt jostas»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Provizoriski nevar runāt par nepieciešamību Latvijā «savilkt jostas», jo valsts ekonomika turpina attīstīties un budžeta ienākumiem būtu jāpieaug, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja bijušais Ministru prezidents, Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

Viņš uzsvēra, ka patlaban par konsolidāciju nevar runāt tādā pašā nozīmē kā krīzes laikā. Proti, patlaban šis termins tiek lietots, apzīmējot nepieciešamību pārskatīt izdevumus, lai efektīvāk finansētu prioritātes, tajā skaitā, valsts drošību.

Dombrovskis norādīja, ka situācijai ir objektīvi iemesli, jo ekonomika attīstās mazāk strauji nekā bija prognozēts - ja pirms gada iekšzemes kopprodukta pieauguma prognoze bija 4%, tagad ir tā ir 2,3%.

Dombrovskis uzsvēra, ka budžeta gatavošana ir Latvijas valdības rokās un EK nekādas rekomendācijas nesniedz, tajā skaitā, arī nodokļu palielināšana vai samazināšana ir katras dalībvalsts ziņā.

EK kopējie ieteikumi visām dalībvalstīm ir pārlikt slogu no darbaspēka nodokļiem uz tādiem, kas neietekmē ekonomisko izaugsmi.

EK pagaidām nekādu informāciju par Latvijas iecerēm attiecībā un nākamā gada budžetu un tā veidošanu nav saņēmusi.

Kā ziņots, Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) savā ziņojumā atzinusi, ka veidojot 2016.gada budžetu, ir jāgatavojas konsolidācijai 113,8 miljonu eiro apmērā, lai valdība īstenotu savas prioritātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu