Kooperatīva «Piena ceļš» peļņa pērn sarūk par 41%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas piena lauksaimniecības kooperatīvs «Piena ceļš» pagājušajā gadā strādāja ar 22,628 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir apmēram iepriekšējā gada līmenī, savukārt kooperatīva peļņa samazinājās par 41% un bija 108,2 tūkstoši eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais kompānijas finanšu pārskats.

«Piena ceļa» finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka iepirkto produkciju kooperatīvs pērn realizēja vietējā tirgū - uzņēmumiem «Jaunpils pienotava», «Tukuma piens», «Rīgas piensaimnieks», ka arī realizēja Lietuvā, piegādājot pienu kompānijai «Rokiškio Sūris». Tāpat kooperatīvs 2014.gadā turpināja iepirkt un realizēt liellopus un piena teļus kompānijai «Janssen Livestock Latvia».

Saistībā ar krīzi piena tirgū pagājušajā gadā «Piena ceļš» pagarināja kreditoru saistību izpildes termiņu no 30 dienām līdz 45 dienām.

Savukārt 2015.gada «Piena ceļš» plāno palielināt iepirktā piena daudzumu, piesaistot jaunus biedrus un iepērkot pienu no saimniecībām, kuras nav kooperatīva biedri.

«Piena ceļš» nākotnē plāno pārdot arī Gruzijas uzņēmumu «Margbeli Farm», lai atgūtu ieguldījumu «Piena ceļš Georgia» un gūtu peļņu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2013.gadā «Piena ceļš» strādāja ar 22,539 miljonu eiro apgrozījumu un 183,4 tūkstošu eiro peļņu.

«Piena ceļš» ir viena no lielākajām Latvijas piena lauksaimniecības kooperatīvajām sabiedrībām. Kooperatīvs dibināts 2004.gadā un tam ir trīs meitasuzņēmumi - «Agrera», «Jaunpils pienotava» un «Piena ceļš Georgia». Patlaban kooperatīva biedru saražotais piens pamatā tiek realizēts vietējā tirgū, galvenokārt kooperatīvam piederošajā «Jaunpils pienotavā», bet atlikums - citiem piena pārstrādes uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu