Tiešraide: Biznesa risinājumi valsts pārvaldes uzlabošanai?

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Vai mēs vairs vēlamies atcerēties, kāda bija mūsu ikdiena pirms viedtālruņiem, klēpjdatoriem un mobilā interneta? Tieši otrādi – mēs aizvien vairāk piktojamies, ja valsts iestādes liek savākt dokumentu kaudzīti vai kaut kur ir jāstāv garā rindā, jo visam taču ir jābūt elektroniski.

Proti, mēs visi esam ieinteresēti, lai publiskie pakalpojumi, kurus saņemam no valsts pārvaldes un pašvaldībām, būtu moderni, visiem saprotami un ērti.

Tieši tādēļ biznesa tehnoloģiju platforma «BiSMART» ir aicinājusi kopā IT biznesa pārstāvjus, ekspertus, publisko pakalpojumu sniedzējus, lai diskutētu par jaunākajām tehnoloģijām, kas var būtiski uzlabot un atvieglot darbu valsts un pašvaldību iestādēm. Konferencē «Biznesa tehnoloģijas efektīvai valsts pārvaldei» būs pieredzes stāsti, kā biznesa tehnoloģijas, piemēram, mākoņpakalpojumi, var palīdzēt atrisināt reālas publiskā sektora problēmas, kā esošos un iespējamos IT risinājumus vērtē pašas pašvaldības.

Konference tiešraidē skatāma arī www.bismart.lv un straume.lmt.lv.

Labāku izpratni par problēmām, ar kurām saskaras publiskais sektors, atklāj Latvijas valsts iestāžu pētījums, kuru pēc VARAM pasūtījuma veikuši «PriceWaterhouseCoopers», «IS Consulting» un «Microsoft Latvia» eksperti. Lai cilvēki varētu izmantot efektīvas e-pārvaldes un e-pakalpojumu priekšrocības, ir jāveic virkne pasākumu, kas skar gan valsts pārvaldē izmantoto IT risinājumu centralizēšanu, labāku koordināciju starp iestādēm, gan arī pašu pakalpojumu attīstību un elektronisko dokumentu apriti. Plašāk par pētījumā iegūtajiem secinājumiem un ieteikumiem tiks runāts arī konferencē.

Savukārt ar gluži praktiskiem padomiem konferencē dalīsies

Plkst.10:05 «Samsung Electronics Baltics», klientu attiecību vadītājs Ronalds Možeiko «Informācijas plūsma 21.gadsimtā / valsts uzņēmumu pieredze»

Plkst.10:35 «Digital Mind» valdes priekšsēdētājs Rinalds Sluckis un «IBM Latvija» vadītājs Edijs Tanons «Tehnoloģijas efektīvākai valsts pārvaldei – pieredzes stāsti»

Plkst.11:05 Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs «Pašvaldību vadītāju pieredze, neskaidrības, vērtējums un ieteikumi IKT segmentā valsts iestādēs»

Plkst.11:30 «Visma Enterprise» pārdošanas un mārketinga direktors Jānis Rancāns «Valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību finanšu pārraudzība»

Plkst.13:00 «Arrow Baltic» pārstāvis «Problēma – risinājums. Gadījumu analīze. Kā ar biznesa tehnoloģijām tiek risinātas reālas valsts iestāžu problēmas?»

Plkst.13:40 LMT pārstāvis «Kā pašvaldībai komunicēt ar savu klientu digitālajā/viedtālruņu ērā?»

Plkst.14:10 «IB Serviss» pārstāvis Ilgvars Valters «Kā paaugstināt budžeta iestādes informācijas aprites drošības līmeni? Efektivitāte un administrēšana»

Plkst.15:00 «Microsoft» pārstāvis «Mākoņpakalpojumu izmantošana Austrumeiropā. Sadarbības modeļi starp privāto un publisko sektoru»

Plkst.15:30 SAP pārstāve Ulrike Kleifeld «Inovācijas publiskajā sektorā. Pasaules pieredze»

Plkst.16:00 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece Signe Bāliņa «Valsts IKT arhitektūra. Projekta apraksts. Projekta gaita, ieviešana».

Konferencei klātienē var pieteikties līdz 25.maijam BiSMART mājaslapā www.bismart.lv

«BiSMART» ir platforma, kur tiekas bizness, idejas un viedās tehnoloģijas. BiSMART apvieno progresīvākos, veiksmīgākos un atvērtākos uzņēmumus, kas ir saistīti ar biznesa tehnoloģiju pakalpojumiem un ir plaši pazīstami kā Latvijā, tā pasaulē. Vienkārši par sarežģīto! Vairāk par BiSMART aktivitātēm var uzzināt šeit: www.bismart.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu