«Air Lituanica» nekomentē iespējamo maršrutu pārdošanu «airBaltic»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvas galvaspilsētas Viļņas pašvaldības kontrolētā lidsabiedrība «Air Lituanica» nekomentē, vai notiek sarunas par to, lai pārdotu vairākus maršrutus Latvijas nacionālajai aviokompānijai «airBaltic», savukārt Viļņas mērs Remiģijs Simašis sagaida, ka kompānija publiski izskaidros iespējamās sarunas.

«Mēs turpinām savu darbību kā ierasts. Mēs nekomentējam dažādas spekulācijas. Kopš mūsu izveides mums ir bijušas sarunas ar visiem ieinteresētajiem investoriem un iespējamajiem partneriem, un esam koordinējuši savus maršrutus ar «airBaltic», «Estonian Air» un «Brussels Airlines», un citām [aviokompānijām],» aģentūrai BNS teica «Air Lituanica» valdes priekšsēdētājs Ķēstutis Binkausks.

Lietuvas Transporta ministrijas preses pārstāvis Ričards Slapšis BNS sacīja, ka viņš nevar komentēt nekādas iespējamas sarunas, jo ministrija tādās nav iesaistīta. Viņš teica, ka tomēr ministrijai un valdībai nav nodoma pārņemt «Air Lituanica».

Viļņas mēra preses pārstāvis Aleksandrs Zubrjakovs sarunā ar BNS norādīja, ka nevar sniegt komentārus par iespējamo maršrutu pārdošanu. Viņš piebilda, ka no pašas kompānijas tiek gaidīti paskaidrojumi.

Viļņas pašvaldība «Air Lituanica» nesen piešķīra 6,872 miljonus eiro. Šimaša aplēses liecina, ka kompānijai šogad varētu vajadzēt papildu piecus miljonus eiro, kurus pašvaldība npiešķiršot.

Lietuvas lidostu pārvaldes «Lietuvos oro uostai» ģenerāldirektors Ģedimins Almants BNS teica, ka viņš neesot informēts par iespējamām sarunām starp abām aviokompānijām.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite martā paziņoja, ka pašvaldībai ir jāatsakas no «Air Lituanica», jo tā nav nebūtiski svarīgs aktīvs.

Pēc toreizējā Viļņas mēra Artura Zuoka iniciatīvas 2012.gadā tika izveidota lidsabiedrība, ko dibināja Viļņas pašvaldība kopā ar apmēram 30 vietējiem un ārvalstu investoriem. Tolaik pašvaldība plānoja stratēģiskajam investoram pārdot 49% lidsabiedrības, tomēr līdz šim tāds investors nav atrasts.

68,73% «Air Lituanica» akciju pieder Viļņas mērijas dibinātajam uzņēmumam «Start Vilnius», bet 30,51% - kompānijai «Air Lituanica Club», kurā akcijas pieder vairāk nekā 40 fiziskām un juridiskām personām, tostarp daudziem pazīstamiem Lietuvas uzņēmumiem, piemēram, «MG Baltic Investment», «Panevežio keliai», «Vičiūnai group», «Pieno žvaigždes», «Arvi ir ko», « Lietuvos rytas», «Baltic optical disc», kā arī Lietuvas Viesnīcu un restorānu asociācijai un Lietuvas Basketbola federācijai. 0,76% kompānijas akciju pieder valsts pasta uzņēmuma «Lietuvos paštas» meitaskompānijai «Baltic Post».

«Air Lituanica» reisus sāka 2013.gada vasarā. Pašlaik tā lido no Viļņas uz Amsterdamu, Billundu, Berlīni, Briseli, Gēteborgu, Hamburgu, Malmi, Minheni, Parīzi, Prāgu, Stokholumu un Tallinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu