Latvijā aprīlī bijusi trešā augstākā inflācija ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā aprīlī salīdzinājumā ar pagājušā gada ceturto mēnesi bija Eiropas Savienībā (ES) trešais augstākais inflācijas rādītājs, liecina ES statistikas pārvaldes «Eurostat» otrdien publiskoti dati.

Saskaņā ar tiem Latvijā, tāpat kā Rumānijā, aprīlī reģistrēts patēriņa cenu pieaugums 0,6% apmērā. Lielāks pieaugums bijis vien Austrijā (0,9%, bet dati par Austriju ir provizoriski) un Maltā (+1,4%).

Čehijā, Portugālē un Zviedrijā gada inflācija aprīlī bija -0,5%, bet Igaunijā, Beļģijā un Dānijā tā bija 0,4%. Savukārt Vācijā inflācija aprīlī bija 0,3% un Francijā tā bija 0,1%.

Luksemburgā, Nīderlandē un Ungārijā patēriņa cenas aprīlī gada izteiksmē nemainījās, bet pārējās 12 ES dalībvalstīs reģistrēts patēriņa cenu kritums.

Lielākā gada deflācija aprīlī reģistrēta Grieķijā, kur tā bija 1,8%. Tālāk seko Kipra (-1,7%), Bulgārija un Polija (abās valstīs -0,9%), Spānija un Slovēnija (abās valstīs -0,7%), kā arī Lietuva (-0,6%).

Gan ES, gan eiro zonā aprīlī gada izteiksmē patēriņa cenas saglabājās pagājušā gada līmenī. Gan ES, gan eiro zonas gada deflācija martā bija 0,1%, bet pagājušā gada aprīlī ES bija inflācija 0,8%, bet eiro zonā tā bija 0,7%.

Dati par Lielbritāniju nav pieejami.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu