ERAB vairāk investēs Centrāleiropā un Baltijas valstīs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) piektdien apsolīja veikt lielākas investīcijas bijušās PSRS valstīs, Centrāleiropā un Baltijas valstīs, taču ne Krievijā, kas pakļauta Rietumu sankcijām par agresiju pret Ukrainu.

«Mums ir iespējas paaugstināt investīciju līmeni virs tā, ko pašreiz darām, un mums jāizmanto šī iespēja, kur tas patiesi nepieciešams un kur ir patiesas reformas,» uzstājoties bankas ikgadējā sanāksmē, kas šoreiz notiek Gruzijas galvaspilsētā, norādīja ERAB prezidents Suma Čakrabarti.

«Tas, kas notiek Krievijas ekonomikā, ir ietekmējis Kaukāzu, taču visai dziļi arī Vidusāziju, tāpēc, domāju, ka investēsim vairāk,» sacīja Čakrabarti. «Domāju, ka investēsim vairāk Centrāleiropā un Baltijas valstīs.»

Tikmēr investēšanu Krievijā ERAB iesaldēja jau pagājušā gada jūlijā, Rietumiem izvēršot sankcijas pret Krieviju un tādējādi to sodot par agresiju pret Ukrainu.

Krievijas finanšu ministra vietnieks Sergejs Storčaks ceturtdien atkārtoti nosodīja šo lēmumu, apgalvojot, ka tas esot politiski motivēts un pārkāpjot ERAB mandātu.

Čakrabarti, komentējot šos izteikumus, norādīja: «Storčaka kungs arī sacīja, ka nesagaidot šogad ERAB atgriešanos Krievijā ar jauniem projektiem, un, manuprāt, viņam ir taisnība.»

«Mēs būsim gatavi [atsākt investīcijas Krievijā], ja mainīsies ģeopolitiskā situācija,» piebilda ERAB prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu