Šogad pirmie kruīza kuģi uz Rīgu atveduši 4000 tūristu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šogad pirmie kruīza kuģi Rīgas brīvostā uz galvaspilsētu atveduši 4000 tūristu, liecina paziņojums ostas mājaslapā.

Tajā minēts, ka kruīzu sezona atklāta otrdien, 5.maijā, ar diviem kuģiem, kas piestāja pasažieru terminālī - «Costa Pacifica» un «Aida Cara». Abi kuģi kopā uz galvaspilsētu atveda teju 6000 cilvēku, no kuriem 4000 bija tūristi, bet pārējie apkalpes locekļi.

«Costa Pacifica» Rīgā ienāk kopš 2011.gada sezonas, bet «Aida Cara» ostā ir pirmo reizi. «Ne tikai šis kuģis ienāk ostā pirmo reizi, bet tas ir arī pirmais vācu kruīzu līnijas «AIDA» kuģa apmeklējums Rīgas brīvostā. Sarunas ar «AIDA» kompānijas pārstāvjiem par mūsu galvaspilsētas iekļaušanu kruīza maršrutos norisinājušās jau vairākus gadus, taču lūzuma punkts tika panākts pagājušā gadā, kad uz Rīgas brīvostas pārvaldes organizēto «Cruise Europe Conference» Rīgā ieradās arī kompānijas «AIDA» maršruta plānotāji,» teikts paziņojumā.

Tāpat tajā norādīts, ka abi kuģi šogad vēl vairākas reizes piestās galvaspilsētas ostā, turklāt «Aida Cara» noslēgs kruīzu sezonu Rīgas brīvostā 6.oktobrī.

Rīgas brīvosta pēc apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu