Naftas cenas sasniedz šogad augstāko līmeni

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naftas cenas pasaules tirgū trešdien sasniegušas šogad augstāko līmeni saistībā ar saspīlēto situāciju Lībijā, kas radījusi bažas par iespējamiem piegāžu traucējumiem Tuvajos Austrumos.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena jūnija piegādēm trešdien uz brīdi sasniedza 62,08 dolārus (55,66 eiro) par barelu, reģistrējot augstāko līmeni pēdējos piecos mēnešos.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā WTI cena nokritās līdz 61,99 dolāriem (55,58 eiro) par barelu, kas gan ir par 1,59 dolāriem vairāk nekā biržas slēgšanas brīdī otrdien.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena uz brīdi sasniedza 69,15 dolārus (62 eiro) par barelu, bet dienas vidus tirdzniecības sesijā veidoja 68,92 dolārus (61,8 eiro) par barelu, kas ir par 1,4 dolāriem vairāk nekā otrdien.

Analītiķi norāda, ka nafta cenas atbalsta ģeopolitiskais saspīlējums Tuvajos Austrumos, tostarp Lībijā, Jemenā un Irākā.

Kopš 2011.gada ilgstošo nemieru dēļ naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC dalībvalstī Lībijā naftas ieguves apjoms samazinājies no gandrīz 1,5 miljoniem barelu dienā līdz aptuveni 150 000 barelu dienā, vēsta analītiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu