Konkursā par naftas produktu drošības rezervju izveidi saņemti deviņi piedāvājumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomikas ministrijas (EM) šā gada martā izsludinātajā atklātajā konkursā «Drošības rezervju pakalpojuma sniegšana valsts (Latvijas) naftas produktu rezervju izveidei» saņemti deviņu pretendentu piedāvājumi no trim valstīm - Latvijas, Lietuvas un Šveices, informēja EM.

Konkursā piedāvājumus iesniedza AS «Ventbunkers», «Lietuvos naftos produktu aģentūra», «Vitol S.A.», SIA «Statoil Fuel & Retail Latvia», SIA «RDZ Energy», «Litasco S.A.», personu apvienība SIA «Baltimar VT» un «Alto Energy INC», personu apvienība SIA «Baltimar DUS» un «Sanders Trading INC», kā arī SIA «Euro Energo Company».

«Ventbunkers» piedāvāja nodrošināt 2200 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par trim eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojumu Latvijā.

«Vitol S.A» piedāvāja nodrošināt 328 374 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par 3,43 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī.

«Lietuvos naftos produktu aģentūra» piedāvāja 7000 tonnas pirmās kategorijas naftas produktu par 3,3 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī.

«Statoil Fuel & Retail Latvia» piedāvāja nodrošināt 1000 tonnas pirmās kategorijas naftas produktu un 1000 tonnu otrās kategorijas naftas produktu par 1,98 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī.

«RDZ Energy» piedāvāja nodrošināt 14 000 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par 2,79 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī.

«Litasco SA» piedāvāja nodrošināt 82 094 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par 4,15 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot uzglabāšanas pakalpojumu Latvijas teritorijā, 138 281 tonnu otrās kategorijas naftas produktu par 4,15 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot uzglabāšanas pakalpojumu Zviedrijas teritorijā un 108 000 tonnu otrās kategorijas naftas produktu par 4,15 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot uzglabāšanas pakalpojumu Dānijas teritorijā. Kopā tās ir 328 374 tonnas

Personu apvienība «Baltimar VT» un «Alto Energy INC» piedāvāja nodrošināt 30 000 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par 3,09 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī.

Personu apvienība «Baltimar DUS» un «Sanders Trading INC» piedāvāja nodrošināt 50 000 tonnu pirmās kategorijas naftas produktu par 2,83 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojumu Nīderlandes teritorijā un 40 000 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par 2,83 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojumu Beļģijas teritorijā.

Savukārt «Euro Energo Company» piedāvāja nodrošināt 1000 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par 14,88 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī.

EM Iepirkumu komisija uzsākusi pretendentu iesniegto piedāvājumu vērtēšanu. Konkursa uzvarētāji iegūs tiesības sniegt un nodrošināt naftas produktu drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojumu līdz 2016.gada 30.jūnijam, kas nozīmē, ka izsludinātas valsts mēroga enerģētiskās krīzes laikā naftas produktu drošības rezervju pakalpojuma sniedzējs pārdos valstij nepieciešamos naftas produktus vajadzīgajā daudzumā.

Konkursu mērķis ir nodrošināt, ka Latvijai tiek izveidots valsts naftas produktu drošības rezervju apjoms, kas atbilst vismaz dienas vidējā tīrā importa daudzumiem 90 dienām, gadījumam, ja tiek izsludināta valsts mēroga enerģētiskā krīze. Iepirkumā kopējais nepieciešamais naftas produktu drošības rezervju apjoms ir 328 374 tonnas.

Jau ziņots, ka EM šā gada martā izsludināja iepirkumu par drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu valsts naftas produktu rezervju izveidei. Prognozētā līgumcena ir 25 532 145 eiro.

Interesenti iepirkumam varēja pieteikties līdz šā gada 27.aprīlim. EM informē, ka priekšroka tiks dota piedāvājumam ar viszemāko cenu.

Pērn EM izsludinātajā atklātajā konkursā par drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu Latvijā naftas produktu rezervju izveidei uzvarēja kompānijas SIA «RDZ Energy», pilnsabiedrība «Baltimar-Sanders Grupa» un «Vitol SA». Kopējā līguma summa ar uzņēmumiem ir 18 595 584 eiro, lai gan iepriekš tika prognozēts, ka kopējā paredzamā iepirkuma summa varētu būt 28 740 162 eiro.

EM iepriekš skaidroja, ka konkursu mērķis ir nodrošināt, ka Latvijai tiek izveidots valsts naftas produktu drošības rezervju apjoms, kas atbilst vismaz dienas vidējā tīrā importa daudzumiem 90 dienām gadījumam, ja tiek izsludināta valsts mēroga enerģētiskā krīze. Saskaņā ar Enerģētikas likuma prasībām EM no 2010.gada 1.augusta pilda Centrālās krājumu uzturēšanas struktūras funkcijas, tostarp izsludina atklātus konkursus par naftas produktu drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu katrai naftas produktu kategorijai.

Savukārt 2013.gada nogalē valdība pieņēma grozījumus kārtībā, kādā komersanti nodrošina un sniedz drošības rezervju pakalpojumu valsts naftas produktu drošības rezervju izveidei noteiktā apjomā. Grozījumi kārtībā paredz, ka konkursā par naftas produktu drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojumu sniegšanu var piedalīties arī komersanti, kuri darbojas ar sašķidrināto naftas gāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu