Ja nevienosies par īpašumu atpirkšanu «Rail Baltica», tos atsavinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja netiks panākta vienošanās par īpašumu atpirkšanu projekta «Rail Baltica» sakarā, tie varētu tikt atsavināti par tirgus cenu, teica satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Ministrs atzina, ka nav izslēgts, ka šim nolūkam tiks izstrādāts īpašs likumprojekts. «Ja būs grūtības vienoties par 2000 īpašumu atpirkšanu, tad «Rail Baltica» nekad neuzbūvēsim,» teica Matīss.

Patlaban šāds likumprojekts nav izstrādāts, par to nav bijušas diskusijas - tā esot tikai ideja un pieņēmums, šodien LTV raidījumā «Rīta Panorāma» skaidroja Matīss.

Ministrs vairākkārt uzsvēra, ka īpašumi tiks atpirkti par tirgus cenu.

Jau ziņots, ka «Rail Baltica» projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85% no kopējām šī projekta izmaksām. 2015.gadā tika pavasarī tika iesniegts finansējuma pieprasījums Eiropas Komisijai, lai 2016.gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020.gada.

"Rail Baltica" plānojums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu