Aptauja: 58% iedzīvotāju sava biznesa veidošanā būtiska ir izglītība un zināšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

58% iedzīvotāju būtiska loma ir izglītībai, pieredzei un zināšanām par konkrēto jomu, lai izšķirtos veidot savu biznesu, liecina biznesa konsultanta SIA «FiveConsult.lv» veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

Savukārt 54,9% un 49,9% attiecīgi pauda viedokli, ka labvēlīga uzņēmējdarbības vide valstī, kā arī zināšanas par uzņēmējdarbības principiem ir noteicošie apstākļi.

Vēl vienā jautājumā «FiveConsult.lv» vēlējās noskaidrot, kas pamudinātu sākt savu biznesu. No aptaujātajiem respondentiem 35% pauda viedokli, ka ir nepieciešama pārliecība par savu kompetenci un zināšanām, kā arī jāspēj orientēties konkrētajā nozarē.

Otrajā vietā ar 33,3% seko viedoklis par interesantu un inovatīvu ideju, savukārt

30,5% no aptaujātajiem par pamudinājumu uzskatītu zemākus nodokļus.

Aptauja veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS, tajā aptaujāti 1005 iedzīvotāji laika posmā no šā gada 10.aprīļa līdz 15.aprīlim.

«FiveConsult.lv» galvenie darbības virzieni ir uzņēmumu reģistrācijas, nodokļu plānošanas, grāmatvedības un banku pakalpojumi, nodrošinot klientam uzņēmuma izveidošanu un darbības plānošanu. Uzņēmums kopš 2006.gada piedāvā juridiskos pakalpojumus Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu