Banku sektors pirmajā ceturksnī nopelnījis 104,6 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas banku sektors kopumā 2015.gada pirmajos trīs mēnešos darbojās ar peļņu 104,6 miljonu eiro apmērā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem

Šajā periodā ar peļņu darbojās 15 Latvijas bankas un sešas ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos - 96,6%.

Banku sektora kopējais aktīvu apmērs marta laikā palielinājās par 1% jeb 311,4 miljoniem eiro un pirmā ceturkšņa beigās sasniedza 31,2 miljardus eiro.

Banku sektora kopējo noguldījumu apmērs martā palielinājās par 1% jeb 229 miljoniem eiro. Rezidentu noguldījumi pieauga par 0,9% jeb par 92 miljoniem eiro, ko galvenokārt ietekmēja uzņēmumu un valdības noguldījumu kāpums. Savukārt nerezidentu noguldījumi palielinājās par 1,1% jeb 138 miljoniem eiro, ko noteica ASV dolāra vērtības kāpums. Ja neņem vērā ASV dolāra vērtības kāpumu, tad nerezidentu noguldījumi martā samazinājušies, skaidro finanšu tirgus uzraugs.

Kopējais noguldījumu apmērs pirmā ceturkšņa beigās bija 22,314 miljardi eiro. Tajā skaitā 677 miljoni eiro ir centrālo un vietējo valdību noguldījumi, 851 miljons eiro ir finanšu iestāžu noguldījumi, 438 miljoni eiro ir valsts nefinanšu sabiedrību noguldījumi, 12,682 miljardi eiro ir privāto nefinanšu sabiedrību noguldījumi, 7,528 miljardi eiro ir mājsaimniecību depozīti, bet 138 miljoni eiro ir mājsaimniecības apkalpojošo biedrību un nodibinājumu noguldījumi.

Martā rezidentu kredītportfelis samazinājās par 0,3%, tajā skaitā rezidentu nefinanšu uzņēmumu portfelis samazinājās par 0,6%, mājsaimniecību - par 0,2%. Savukārt nerezidentu kredītportfelis pieauga par 3,9%, ko lielā mērā ietekmēja ASV dolāra kursa stiprināšanās pret eiro.

Marta beigās kopējais izsniegto kredītu apmērs bija 14,797 miljardi eiro. Privātajām nefinanšu sabiedrībām izsniegti 7,34 miljardi eiro, mājsaimniecībām izsniegti 5,786 miljardi eiro, valsts nefinanšu sabiedrībām izsniegti 652 miljoni eiro, finanšu iestādēm izsniegti 879 miljoni eiro, centrālajām un vietējām valdībām izsniegti 79 miljoni eiro, mājsaimniecības apkalpojošām biedrībām un nodibinājumiem izsniegti 62 miljoni eiro.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 2014.gada pirmajos trīs mēnešos banku sektors Latvijā darbojās ar peļņu 43 miljonu eiro apmērā. Pērn kopumā Latvijas banku sektors nopelnīja 311 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu