PTAC aicina neizmantot «MillMoney» internetā piedāvātos aizdevumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) konstatējis, ka Igaunijā reģistrēts uzņēmums «Millmoney» internetā piedāvā aizņēmējiem iespēju saņemt kredītu pēc kolektīvās finansēšanas jeb privātpersonu savstarpējas aizdošanas darbības modeļa. Atbilstoši Latvijā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem šāds patērētāju kreditēšanas modelis nav atļauts, brīdina PTAC.

PTAC konstatējis, ka «Millmoney» piedāvātais kolektīvās finansēšanas pakalpojums tiek realizēts ar interneta jeb platformas starpniecību, kurā Millmoney piedāvā aizņēmējiem vērsties pēc kredīta ar sev interesējošiem nosacījumiem pie «tūkstošiem investoru vienlaicīgi». Vienlaikus tiek piedāvāti pakalpojumi arī investoriem, kur investēšanas procesā kā maksājumu saņēmējs norādīta Latvijā reģistrēta kapitālsabiedrība SIA «OOKSTER».

PTAC informē, ka atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem Latvijā investīcijas ir tiesīgi piesaistīt tikai tādi tirgus dalībnieki, kuri saņēmuši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci. Savukārt izsniegt patēriņa kredītus patērētājiem naudā drīkst tikai kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības vai PTAC licencēti nebanku kredītu sniedzēji. Tāpēc pašreizējā situācijā ikviens, kurš saņem minētā uzņēmuma pakalpojumus, kā patērētājs nav aizsargāts ne ar vienu no valstī pieejamām aizsardzības shēmām.

PTAC aicina patērētājus pirms aizņemšanās rūpīgi izvērtēt patēriņa kredīta nepieciešamību, tomēr, ja tāds nepieciešams, aizņemties tikai no likumīgiem patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu