DP vērtē Latvijas uzņēmumu lojalitāti valstij

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Drošības policija (DP) sistemātiski skatās Latvijas lielāko uzņēmēju lojalitāti pret valsti, tai skaitā arī ekonomisko stabilitāti un ārvalstu kapitālieguldījumus. To LTV raidījumam «De facto» teica DP priekšnieka vietnieks Juris Leitietis, atbildot uz jautājumu, vai DP ir pētījusi valsts iestāžu un uzņēmumu lojalitāti pasākumiem, kas vērsti uz Latvijas aizsardzības un iekšējās drošības pilnveidošanu.

Pēc Leitieša teiktā, šobrīd ir «daži riska faktori», taču viņš nevēlējās precīzāk tos raksturot, piebilstot, ka «kopumā situācija ir normāla».

«Riska faktori attiecas uz visiem uzņēmumiem. Protams, tas vairāk skaitās uz ekonomiskajiem riskiem, jo vadītāju un tieši vadošais sastāvs tiek vērtēts atsevišķi, un mēs norādām politikas veidotājiem - vai tā ir Satiksmes vai cita ministrija - uz šiem riskiem, un tie tiek risināti. (..)

Mūsu uzmanība tika pievērsta arī «Latvijas Dzelzceļam».

Laikraksts «Diena» šonedēļ ziņoja, ka Drošības policija pārbauda Latvijas Dzelzceļa šefa Uģa Magoņa darbības iespējamās sekas attiecībās ar NATO sabiedrotajiem. Drošības policija šo informāciju oficiāli neapstiprina.

LDz šefs Uģis Magonis martā uzmanību izpelnījās ar faktu, ka viņa dzimšanas dienas svinībās bija ieradies Krievijas dzelzceļa vadītājs Vladimirs Jakuņins, kurš ir iekļauts ASV melnajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu