«Lido»: Latvijas iedzīvotāji ir diezgan konservatīvi ēdiena izvēlē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šogad Latvijā nav gaidāmas krasas izmaiņas ēdināšanas pakalpojumu patēriņa paradumos, jo iedzīvotāji ir diezgan konservatīvi ēdiena izvēlē, sacīja «Lido» valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Viņa norādīja - nav noticis nekas tāds, lai pārtikas patēriņa paradumi Latvijā krasi izmainītos un tendences saglabāsies līdzšinējās - ēst veselīgāku, svaigāku, kvalitatīvāku ēdienu, kas ir arī viens no ēdināšanas uzņēmumu izaicinājumiem, jo jāstrādā pie piedāvājuma pilnveidošanas. Viņa arī atzina, ka Latvijas patērētāji ēdiena izvēlē ir diezgan konservatīvi. «Bieži vien no domāšanas līdz darīšanai vēl ir diezgan tāls ceļš ejams, jo Latvijas iedzīvotāji vairumā tomēr ir diezgan konservatīvi ēdiena izvēlē - klasiska ēdiena piekritēji,» pastāstīja Auziņa.

Pēc viņas teiktā, pieturēšanos pārbaudītām vērtībām apliecina arī «Lido» patērētāju paradumi.

«Gadu no gada nemainīgi iecienītākie ēdieni ir kartupeļu salmiņi, kotletes un šašliks,

lai gan nepārtraukti piedāvājam arī dažādus jaunus ēdienus un interesantākus garšu salikumus,» sacīja Auziņa.

Kā ziņots, 2013.gadā «Lido» strādāja ar 29,72 miljonu eiro apgrozījumu un 863,7 tūkstošu eiro peļņu. Arī pērn «Lido» ievērojami palielinājis apgrozījumu un peļņu, lai arī konkrētus skaitļus uzņēmumā pagaidām neatklāja.

«Lido» galvenie darbības virzieni ir sabiedriskā ēdināšana, gaļas produktu pārstrāde, zivju produktu apstrāde, pusfabrikātu ražošana un realizācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons. «Lido» struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši deviņi bistro un «Lido Atpūtas centrā» Krasta ielā arī restorāns, kā arī divi «Lido» bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu