Straujuma: Eiropas ekonomikai nepieciešams strauji atgriezties uz dinamiskas un ilgtspējīgas izaugsmes ceļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiropas ekonomikai nepieciešams strauji atgriezties uz dinamiskas un ilgtspējīgas izaugsmes ceļa, vakar, uzrunājot Eiropas Savienības (ES) finanšu ministrus, kas ieradušies Rīgā uz neformālo sanāksmi, uzsvēra Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

«Tā ir ekonomiska un politiska nepieciešamība mums visiem kopā atrast risinājumus, kā to izdarīt. Eiropieši pieprasa darba vietas, ilgtspējīgu un paredzamu ekonomiskās darbības vidi un sociālo atbildību,» finanšu ministriem sacīja Straujuma.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga, Straujuma atzīmēja, ka ir nepieciešams dzēst Eiropas un nacionālā līmeņa barjeras investīcijām un palielināt mijiedarbību un uzticību starp dažādu reģionu un valstu uzņēmējiem, un tas ir ne tikai ekonomisks, bet arī sociāls un politisks jautājums.

Runājot par savstarpēju ES dalībvalstu sadarbību un atbalstu, Straujuma piebilda, ka Eiropas integrācijas process iekļauj dažādus spēlētājus. «Kā labi organizēts koris Eiropas Savienība ir dalībvalstu vienots koncerts ar visu valstu ekonomisko, politisko un vēsturisko pieredzi. Katrai dalībvalstij ir savas specifiskās vajadzības. Katrai dalībvalstij ir savi stiprie un vājie punkti, katrai dalībvalstij ir nepieciešamas reformas un uzdevumi, lai atbilstu ES prasībām un globāliem izaicinājumiem. Tomēr kopā veidojas vienots sniegums,» uzsvēra Ministru prezidente.

Straujuma akcentēja nepieciešamību paturēt kopīgu nostāju dažādos jautājumos. Pēc viņas sacītā: «ES ir visspēcīgākā balss tad, kad tā ir vienbalsīga. Simboliski sakot, unisonā ES savā pastāvēšanas laikā ir pārvarējusi jau daudzus iekšējus un ārējus izaicinājumus. Tāpēc harmonijai būtu jābūt dominējošam principam. Kopīgi darbojoties, mūs sadzirdēs gan tuvākā, gan tālākā pasaulē. Kopā mēs varam sasniegt lieliskus rezultātus, un mēs to izdarīsim!»

Kā ziņots, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā vakar un šodien notiek ECOFIN ministru neformālā tikšanās, kurā viens no centrālajiem jautājumiem būs Grieķijas finanšu problēmas.

Formālās ECOFIN padomes notiek aptuveni reizi mēnesī, bet ik pa sešiem mēnešiem dalībvalstu finanšu ministri dodas uz prezidējošo valsti, lai neformāli pārrunātu aktuālos jautājumus ekonomikas un finanšu jomā. Neformālais ECOFIN parasti tiek izmantots kā platforma jaunu iniciatīvu un sarežģītāku jautājumu pārrunāšanai un to virzības sagatavošanai nākamajās formālajās ECOFIN padomēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu