Dombrovskis: Eirogrupa paudusi bažas par progresu Grieķijas tehniskajās sarunās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirogrupā paustas bažas par progresu Grieķijas tehniskajās sarunās, tā konferencē pēc Ekonomisko un finanšu jautājumu ministru (ECOFIN) neformālās tikšanās atzina Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis, atbildot uz jautājumiem par Rīgā notikušo Eirogrupas tikšanos, klātesošajiem žurnālistiem skaidroja, ka tagad ir skaidrs, ka tehniskās sarunas prasīs ilgāku laiku, tādēļ tās būtu jāpaātrina.

«Tehniskām sarunām ir jāturpinās. Tās ir jāpaātrina, lai veiksmīgi pabeigtu esošo glābšanas programmu,» skaidroja Dombrovskis, norādot, ka tas ir skaidrs Eirogrupas mērķis. Viņš arī aicināja kliedēt bažas par citiem iespējamajiem variantiem, uzsverot, ka uzmanība tiek pievērsta tieši šim plānam, nevis kādam citam.

Jau ziņots, ka Grieķijas finanšu problēmu risināšanā ir manāmi pozitīvi signāli, taču vienošanās vēl nav panākta, šodien pēc Eiropas Savienības ECOFIN ministru neformālās tikšanās sacīja Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms.

Viņš informēja, ka šodien sēdes laikā institūcijas informēja par sarunām, kas rit starp Grieķijas varas iestādēm, un tika gūts pārskats par esošo situāciju. Pēc Deiselblūma teiktā, diskusijas ar Grieķijas pārstāvjiem bijušas kritiskas.

«Pirms pāris mēnešiem panācām vienošanos ar Grieķiju un šodien cerējām sadzirdēt pozitīvu rezultātu un panākt vienošanos, taču no tā esam tālu. Tiesa, esam apņēmušies darīt visu iespējamo, lai vienošanos panāktu maksimāli īsā laikā,» atzina Eirogrupas prezidents.

Pēc viņa teiktā, Grieķijai nepieciešams veikt visaptverošas reformas, lai veiktu līdzekļu izmaksu programmas gaitā. «Turpinās intensīvas diskusijas, un ir zināmi pozitīvi signāli, taču joprojām pastāv atšķirības viedokļos, lai vienošanos panāktu. Diskusijas procesā ir jāpanāk straujāks progress,» uzsvēra Deiselblūms un piebilda, ka diskusijas vēl tiks turpinātas šā gada maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu