Grieķija īsteno pirmo privatizāciju kopš jaunās valdības nākšanas pie varas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas radikāli kreisi noskaņotā valdība piektdien veica pirmo privatizāciju kopš nākšanas pie varas janvārī, pārdodot 20 gadu zirgu skriešanās sacensību totalizatora licenci Čehijas un Grieķijas kopuzņēmumam «Opap» par 40,5 miljoniem eiro.

«Mēs esam īstenojuši sarežģītu denacionalizāciju,» paziņoja Grieķijas privatizācijas aģentūras «Taiped» vadītājs Sterioss Pitsiorls.

Privatizācija veikta tā, lai tiktu garantēta zirgu skriešanās sacensību biznesa turpināšanās «ar nosacījumiem, kas nodrošinātu tā attīstību».

Premjerministra Alekša Cipra valdība, kas pie varas nāca pirms trim mēnešiem, ir paudusi pretestību iepriekšējās valdības plāniem finanšu grūtībās esošajai valstij finanšu plūsmu nodrošināt ar sabiedrisko aktīvu pārdošanu. Cipra valdība bija solījusi apturēt privatizācijas.

Tomēr Grieķijas starptautiskie kreditori ir izdarījuši spiedienu, lai privatizācija turpinātos.

Cipra valdība ir paziņojusi, ka no aktīvu pārdošanas šogad plāno iegūt 1,5 miljardus eiro, kas ir par trešdaļu mazāk nekā 2,2 miljardi eiro, kurus plānoja iegūt iepriekšējā valdība.

Grieķijas valdība vairs nebloķē valsts lielākās ostas Pirejas pārvaldes pārdošanu, lai gan iepriekš bija paziņojusi, ka tas nenotiks. Tomēr tā mēģina atrast konsorciju, kas saglabās valsts intereses.

«Opap» ir vēl 13 azartspēļu licences, kuru termiņš beidzas 2030.gada oktobrī. Grupai ir arī desmit gadu licence 50 tūkstošu video loteriju aparātu pārvaldīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu