Reirs: ES strādā, lai Grieķijas izvēle būtu palikšana eirozonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Eiropas Savienības (ES) ekonomisko un finanšu jautājumu ministru vidū neviens nedomā par sliktāko scenāriju Grieķijas finanšu problēmu risināšanā un tiek strādāts, lai Grieķijas izvēle būtu palikšana eirozonā, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Eirogrupas ministri esot arī vienoti, ka Grieķijai ir jāpilda tai izvirzītie nosacījumi - jāsabalansē budžets un jāveic strukturālās reformas.

Reirs gan atzina, ka patlaban sarunas ar Grieķiju nevedas pārāk labi. Vai vienošanās tiks panākta, esot atkarīgs no Grieķijas valdības.

Pēc politiķa teiktā, šodien un rīt Rīgā notiekošās ES Ekonomisko un finanšu jautājumu (ECOFIN) ministru neformālās tikšanās laikā Grieķijas jautājums netiks atlikts. Latvijas finanšu ministrs arī apliecināja, ka Grieķijas sarunas ar Krieviju par līdzekļu saņemšanu neietekmē lēmuma pieņēmējus ES pusē.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) šodien un rīt norisināsies ECOFIN ministru neformālā tikšanās, kurā viens no centrālajiem jautājumiem būs Grieķijas finanšu problēmas.

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V) sarunā ar aģentūru LETA iepriekš gan pieļāva, ka Eirogrupas sanāksmē Rīgā varētu netikt rasti secinājumi par Grieķijas sarunu rezultātiem, jo «progress vēl nav manāms tik tālu, lai varētu runāt par noslēgumu un līdzekļu izmaksu programmas ietvaros».

Formālās ECOFIN padomes notiek aptuveni reizi mēnesī, bet ik pa sešiem mēnešiem dalībvalstu finanšu ministri dodas uz prezidējošo valsti, lai neformāli pārrunātu aktuālos jautājumus ekonomikas un finanšu jomā. Neformālais ECOFIN parasti tiek izmantots kā platforma jaunu iniciatīvu un sarežģītāku jautājumu pārrunāšanai un to virzības sagatavošanai nākamajās formālajās ECOFIN padomēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu