Eirobarometrs: Latvijas jauniešus vairāk nekā citviet ES uztrauc iespējamais atalgojuma līmenis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Latvijas jauniešus vairāk nekā citviet Eiropas Savienībā (ES) uztrauc iespējamais atalgojuma līmenis, liecina jaunākā Eirobarometra aptauja.

Vaicāti, kas jauniešus uztrauc, domājot par darba atrašanu, Latvijā dzīvojošie jaunieši vairāk nekā citviet ES norādījuši atalgojuma līmeni. Kopumā 36% Latvijas jauniešu uztrauc iespējamā darba samaksa, kamēr citviet ES šis rādītājs ir ievērojami zemāks - 12%.

Tāpat Latvijas jauniešus vairāk nekā savus vienaudžus citviet ES uztrauc vajadzīgo prasmju vai zināšanu trūkums. To norādījuši 16% aptaujāto Latvijas jauniešu. Salīdzinājumam - ES to norādījuši 13%.

Tomēr pārējās sadaļās ES jaunieši izrādījuši lielāku uztraukumu par saviem Latvijas vienaudžiem. Tā 31% respondentu pārējās ES valstīs norādījuši, ka viņus uztrauc ilgtermiņa līguma noslēgšana vai iespējas atrast stabilu darbu. Tas uztrauc tikai 16% Latvijas jauniešu.

Tāpat jaunieši ES vairāk uztraucas, vai viņiem būs nepieciešamība pārcelties, lai atrastu darbu. To norādījuši 16% ES jaunieši, savukārt Latvijas respondenti - 9% gadījumu.

Tikmēr 19% ES jauniešu, atbildot uz jautājumu, kas viņus uztrauc, domājot par darbu, norādījuši - «Mani nekas neuztrauc». Šādu atbildi snieguši 11% Latvijas respondentu.

Vienādas atbildes ES un Latvijas jaunieši snieguši tikai vienā gadījumā - 1% respondentu norādījuši, ka nezina, kā lai atbild uz uzdoto jautājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu