«Eurostat»: Latvijā pērn bija augstākais jauniešu bezdarba līmenis Baltijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijā pērn bija augstākais jauniešu bezdarba līmenis Baltijas valstīs, bet zemākais bija Igaunijā, liecina trešdien publiskotie Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvaldes «Eurostat» dati, kas aptver 272 ES reģionus.

Saskaņā ar tiem Latvijā 2014.gadā bez darba bija 19,6% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas bija par 3,6 procenta punktiem mazāk nekā gadu iepriekš.

Otrs augstākais rādītājs Baltijā bija Lietuvā, kur pērn bez darba bija 19,3% cilvēku minētajā vecumā grupā, kas bija par 2,6 procenta punktiem mazāk nekā 2013.gadā.

Savukārt Igaunijā pagājušajā gadā darba nebija 15,0% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas bija par 3,7 procenta punktiem mazāk nekā gadu iepriekš.

ES vidēji 2014.gadā bezdarbnieku rindās bija 21,9% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas bija par 1,6 procenta punktiem mazāk nekā 2013.gadā.

No «Eurostat» statistiķu aplūkotajiem ES reģioniem visaugstākais jauniešu bezdarbs bija Epīras reģionā Grieķijā, kur jauniešu bezdarbs pagājušajā gadā bija 69,8%, un Spānijas autonomajā pilsētā Seutā, kas atrodas Ziemeļāfrikā un kur pērn bez darba bija 67,5% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem.

Savukārt zemākais jauniešu bezdarba līmenis bija Vācijas reģionos Augšbavārijā (3,7%), Štutgartē (4,7%), Karlsrūē (4,8%), kā arī Freiburgā (5,0%).

Pusē no ES aplūkotajiem reģioniem bezdarba līmenis jaunieši vidū bija vismaz divreiz lielāks nekā kopējais bezdarbs.

Baltijas valstis «Eurostat» datos savu mazo izmēru dēļ apskatītas reģiona statusā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu