VID atsaka pārmaksāto nodokļu atmaksu € 5,9 miljonu apmērā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šogad pirmajos trijos mēnešos atteicis deklarēto nodokļu pārmaksu atmaksu kopumā 5,935 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,883 miljoniem eiro jeb 32,7% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2014.gadā, liecina VID apkopotā informācija.

Tostarp 5,921 miljona eiro apmērā atteikta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pārmaksas atmaksa, 10,45 tūkstošu eiro apmērā atteikta transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokļa pārmaksas atmaksa, bet 4,33 tūkstošu eiro apmērā - uzņēmumu ienākuma nodokļa pārmaksas atmaksa.

Dienests šogad pirmajā ceturksnī pieņēmis 552 lēmumus atteikt apstiprināt pārmaksāto nodokļu summu, kas ir par 182 lēmumiem jeb 24,8% mazāk nekā 2014.gada pirmajos trijos mēnešos.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodarbojas ar nodokļu administrēšanu, īsteno muitas politiku, nodrošina valsts fiskālo interešu un sabiedrības aizsardzību un attīsta godīgai komercdarbībai labvēlīgu vidi. VID darbu sāka 1993.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu