Ukraina pārstājusi maksāt par Krievijas elektrības piegādēm Donbasam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kijeva pārtraukusi maksāt par Krievijas elektroenerģijas piegādēm pretterorisma operācijas zonai Donbasā, paziņoja Ukrainas enerģētikas ministrs Volodimirs Demčišins.

«Elektroenerģija, kas tiek piegādāta pretterorisma operācijas zonai, netiek apmaksāta,» ministra teikto citē izdevums «Ukrainska Pravda». «No 10.aprīļa mēs nemaksājam par elektroenerģiju, kas tiek piegādāta no Krievijas.»

Atbilstoši ministra teiktajam pēdējā mēneša laikā uz Ukrainu importētās elektroenerģijas apjoms bijis minimāls. To izdevies panākt, pateicoties ogļu ieguvei.

Viens no iemesliem, kāpēc Kijeva pārtraukusi maksāt par elektroenerģijas piegādēm, ir apstāklis, ka Ukrainas valdībai nepakļautā reģiona varasiestādes par energoresursiem palikušas parādā ievērojamas summas.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu