«ABLV Bank» akcionāriem dividendēs izmaksāti 58,4 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS «ABLV Bank» akcionāriem dividendēs izmaksāti 58,4 miljoni eiro no bankas 2014.gada peļņas, teikts bankas mājaslapā publicētajā informācijā.

Uz vienu akciju izmaksāti 1,79 eiro. Dividenžu izmaksas brīdī banka ieturēja ienākumu nodokli saskaņā ar likumos «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli» un «Par uzņēmumu ienākuma nodokli» noteikto.

Dividendes izmaksātas saskaņā ar 31.marta kārtējās akcionāru sapulces lēmumu.

Jau ziņots, ka «ABLV Bank» peļņa pērn augusi, sasniedzot 58,7 miljonus eiro. Savukārt koncerna peļņa pērn bija 63,8 miljoni eiro.

Salīdzinājumam - 2013.gadā bankas peļņa bija 43,7 miljoni eiro.

Bankas pamatdarbības ienākumi pirms uzkrājumu veidošanas pagājušajā gadā bija 122,4 miljoni eiro, bet bankas klientu noguldījumu apjoms pagājušā gada beigās bija 3,41 miljards eiro.

Emitēto parāda vērtspapīru apjoms sasniedza 454,6 miljonus eiro, savukārt bankas aktīvu apjoms 2014.gada 31.decembrī bija 4,17 miljardi eiro.

Bankas kredītportfeļa apjoms pērn decembra beigās bija 790,2 miljoni eiro, bankas kapitāls un rezerves - 226,9 miljoni eiro.

«ABLV Bank» lielākajiem akcionāriem Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,23% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

ABLV grupā darbojas «ABLV Bank», «ABLV Bank Luxembourg», IBAS «ABLV Capital Markets», IPAS «ABLV Asset Management», KS «Pillar Holding Company», AS «ABLV Consulting Services», SIA «ABLV Corporate Services», SIA «New Hanza City» un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības arī Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku, Taškentā un Limasolā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu