VID: «Gan Bei» netika slēgts, lai saglabātu darbavietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Krāpnieciskās darbībās ar kases aparātiem pieķertais restorānu tīkls «Gan Bei» netika slēgts, lai saglabātu darbavietas, šodien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Ināra Pētersone.

Pēc konstatētajiem pārkāpumiem analizēta situācija un apsvērta iespēja uzņēmuma darbību apturēt. Tomēr, ņemot vērā lielo nodarbināto skaitu, proti, uzņēmumā strādā aptuveni 700 darbinieku, kā arī to, ka tas izraisītu ķēdes reakciju un ietekmētu «Gan Bei» produkcijas piegādātājus, nolemts šādu soli nespert un turpināt uzņēmuma darbības rūpīgu uzraudzību. Šāds lēmums pieņemts arī konsultējoties ar finanšu ministru.

Kā atzina Pētersone, ja tas būtu uzņēmums ar 10 darbiniekiem, tas, visticamāk, tiktu slēgts.

VID vadītāja uzsvēra, ka šādās situācijas ir jāizvērtē daudzi kritēriji. «Gan Bei» gadījumā kriminālprocess bijis labākais risinājums, jo atbildība tiks prasīta no tiem, kas ir organizējuši krāpšanos, nevis no visiem darbiniekiem.

Patlaban šķietot, ka uzņēmuma pārstāvji ir sapratuši savas kļūdas - būtiski palielinājies apgrozījums, pieaugušas darba algas.

Pētersone arī apliecināja, ka, izanalizējot «Gan Bei» kases aparātu apkalpotāja uzņēmuma klientus, ir veikti virkne pasākumu, lai atklātu līdzīgas shēmas.

VID vadītāja šodien preses konferencē izteica cerību, ka «Gan Bei» lieta līdz rudenim tiks nodota prokuratūrai.

Lai uzņēmums turpina strādāt, bet samaksā «nodokļus, kas nozagti»,

piebilda Pētersone.

Kā vēstīts, pagājušajā gada beigās Finanšu policija uzsāka izmeklēšanu saistībā ar «Gan Bei» darbību. Finanšu policija uzskata, ka ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistīta organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Gan Bei» tīklu pārvaldošais uzņēmums kopumā darbojas ar 24 struktūrvienībām, kas darbojas ar nosaukumiem «Gan Bei», «Lage Ko», «Lage gastronomija», «Thali», «Kļavas lapa», «Modulis 3», «Neo», «Grill&Bar».

«Lage Ko» 2013.gadā apgrozīja 11,5 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 10,21 miljons eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 238 877 eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 183 652 eiro.

SIA «Lage Ko» dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 506 684 eiro. «Lage Ko» īpašnieki ir Natālija Pavlova - 33,33%, Irēna Līce - 33,33% un Oļegs Arups - 33,33%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu