Eirokomisārs: ES negatavojas Grieķijas aiziešanai no eiro zonas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) negatavojas Grieķijas aiziešanai no eiro zonas, ceturtdienas vakarā paziņoja ES ekonomikas lietu komisārs Pjērs Moskovisī.

«Nenotiek nekāda gatavošanās «Grexit» (Grieķijas aiziešanai),» sacīja Moskovisī intervijā ziņu aģentūrai AFP.

«Nav nekāda «plāna B»... Eiropas Komisijas nostāja vēl arvien ir tāda, ka Grieķijai ir vieta eiro zonā. Mēs strādājam uz šīs bāzes,» teica komisārs.

Moskovisī nāca klajā ar šo paziņojumu pēc tam, kad divi Starptautiskā valūtas fonda (SVF) augsta ranga pārstāvji šonedēļ izteica pieņēmumu, ka Grieķijas izstāšanās no eiro zonas nav ideāla, bet tās gadījumā Eiropai būtu jāizmanto iespēja virzīties uz pilnīgu fiskālu un politisku savienību.

Moskovisī tomēr atzina, ka sarunas starp ES un Atēnām par Grieķijas finansēšanas turpināšanu un katastrofāla parāda defolta novēršanu virzās uz priekšu «pārāk lēni».

Grieķijai līdz 20.aprīlim ir jānāk klajā ar reformu plānu, kas būtu pieņemams ES un SVF, lai tie piešķirtu aizkavējušos kredīta maksājumu. Ja Grieķijas valdības plānu oficiāli apstiprinās eiro zonas finanšu ministri 24.aprīļa sanāksmē Rīgā, tad Grieķija varēs saņemt šo naudu.

Moskovisī atzina, ka Grieķijas reformu jomā vēl ir jāizstrādā daudzas detaļas. «Laika sāk pietrūkt... Ir absolūti svarīgi konstatēt stabilu progresu,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu