«Bauskas alus» apgrozījums pieaug par 13%; peļņa - € 514 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Alus darītava «Bauskas alus» pagājušajā gadā strādāja ar 4,975 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 10,7% - līdz 514,6 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais kompānijas finanšu gada pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums veica atjaunošanas darbus alus ceha ēkā, tostarp pieņēma ekspluatācijā ūdens atdzelžošanas iekārtu, kā arī ceturtajai akai nomainīja ārdurvis un akas spici.

Tāpat uzņēmums vairākās telpās 2014.gadā veica kosmētisko remontu, uzstādīja divas jaunas rauga savākšanas tvertnes un trešo tvertni iesala uzglabāšanai, saremontēja kizelgura filtru un atjaunoja cauruļvadu savienojumu funkcionēšanu vārītavā starp iejavas un misas katliem, demontēja vecās ūdens un tvaika apgādes caurules, palielināja stikla pudeļu etiķēšanas iekārtas ražību un veica citus darbus.

Savukārt šogad «Bauskas alus» plāno veikt kosmētisko remontu administratīvās ēkas telpās, alus ceha ēkā sagatavot telpu degustācijas zāles paplašināšanai, kā arī veikt vairākus darbus alus pildītavā, tostarp pabeigt jaunās stikla pudeļu mazgājamās mašīnas, pildāmās mašīnas un konveijeru regulēšanu un pieņemt tos ekspluatācijā, kā arī vārītavā nodrošināt dzesētu gaisu telpā pie vārāmajiem katliem un nomainīt iesala padeves tvertni virs iejavas katla. Tāpat šogad plānots kosmētiskais remonts gatavās produkcijas noliktavā un katlu mājas iekštelpās, kā arī citi darbi.

2013.gadā «Bauskas alus» strādāja ar 4,386 miljonu eiro apgrozījumu un 465 tūkstošu eiro peļņu.

«Bauskas alus» ir dibināts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 786,9 tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā kompānija «BA Holdings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu