«Latvijas Krājbankas» administrators martā atgūst € 857 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Likvidējamās «Latvijas Krājbankas» administrators šogad martā atguvis 857,6 tūkstošus eiro, kas ir par 8,7% mazāk nekā mēnesi iepriekš, oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicētais bankas finanšu pārskats.

Tādējādi šogad pirmajos trīs mēnešos kopumā «Latvijas Krājbankas» administrators ir atguvis 3,577 miljonus eiro.

No izsniegtajiem kredītiem administrators 2015.gada martā ir atguvis 646 tūkstošus eiro, bet no nekustamo īpašumu pārdošanas - 211,6 tūkstošus eiro.

Vienlaikus «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas procesa izdevumi šogad martā bija 493 tūkstoši eiro, tajā skaitā administratora un administratora palīga atlīdzība bija 42,9 tūkstoši eiro, darbiniekiem izmaksājamās darba algas un izmaksājamie atlaišanas pabalsti – 95 tūkstoši eiro, bet nepieciešamie izdevumi kredītiestādes mantas uzturēšanai un nepieciešamo darba telpu uzturēšanai maksātnespējas procesa laikā – 351,5 tūkstoši eiro.

Pārskats arī liecina, ka Noguldījumu garantiju fondam banka marta beigās bija parādā 247,187 miljonus eiro.

«Latvijas Krājbankas» zaudējumi martā bija 1,247 miljoni eiro. Savukārt bankas pašu kapitāls 2015.gada marta beigās bija negatīvs – mīnus 502,083 miljoni eiro.

Bankas aktīvi šogad marta beigās bija 55,894 miljoni eiro.

Rīgas apgabaltiesa «Latvijas Krājbanku» par maksātnespējīgu pasludināja 2011.gada 23.decembrī, bet 2012.gada 8.maijā tiesa nolēma apmierināt bankas administratora auditorkompānijas «KPMG Baltics» pieteikumu par «Latvijas Krājbankas» bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt «Latvijas Krājbankas» visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija. «Latvijas Krājbankai» licenci kredītiestādes darbībai FKTK anulēja 2012.gada 10.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu