Rīgas būvvalde atļāvusi atsākt būvdarbus divos Stradiņa slimnīcas jaunbūves blokos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Rīgas pilsētas būvvalde šodien atļāva sākt konstatēto defektu novēršanas darbus Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa jaunbūves 6.blokā un energoblokā, apliecināja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

9.aprīlī būvvaldē saņemts pilnsabiedrības SBRE iesniegums ar paskaidrojumiem un nepieciešamo dokumentāciju par Slimnīcas 6.blokā un energoblokā SIA CMB veiktajā ekspertīzē un būvvaldes sagatavotajā atzinumā konstatētajiem defektiem, kas tostarp saistīti ar konkrētajos blokos nekvalitatīvi veiktajiem hidroizolācijas un siltumizolācijas būvdarbiem. Ņemot vērā, ka šajos blokos netika konstatēti defekti būves nesošajās konstrukcijās, būvvaldē bija nepieciešams iesniegt konstatēto defektu novēršanas darbu veikšanas projektus, kuros detalizēti atrunāta defektu novēršanas kārtība un secība.

Izvērtējot iesniegto dokumentāciju kopsakarā ar būvvaldes atzinumā norādīto, būvvalde šodien, 16.aprīlī, būvdarbu žurnālā ir veikusi ierakstu par atļauju veikt defektu novēršanu slimnīcas 6.blokā un energoblokā.

Savukārt, lai sāktu slimnīcas A korpusa jaunbūves 1. un 2.bloka defektu novēršanas darbus, Rīgas pilsētas būvvaldē nepieciešams iesniegt autoruzraudzības kārtībā izstrādātus, neatkarīga eksperta ekspertētus risinājumus SIA CMB ekspertīzē konstatētajiem un būvvaldes atzinumā norādītajiem būves nesošo konstrukciju defektiem, kā arī šo risinājumu darbu veikšanas projektus, norāda Žūka.

Tikai pēc konstatēto defektu novēršanas būvdarbu fiziskas pārbaudes dabā, kā arī to atbilstības darbu veikšanas projektiem un izpilddokumentācijas izvērtēšanas, kas ļautu būvvaldei pārliecināties par veikto būvdarbu kvalitāti un atbilstību autora paredzētajiem defektu novēršanas tehniskajiem risinājumiem, būvvalde varētu lemt par atļauju atsākt būvdarbus Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā.

Pilnsabiedrība SBRE nesniedz komentārus par plānoto darbu grafiku, kā arī par termiņiem, kad būvvaldē varētu tikt iesniegti risinājumi nesošo konstrukciju defektu novēršanai.

Kā ziņots, konstatēto deformāciju dēļ kopš 11.februāra Rīgas pilsētas būvvalde apturēja Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecību.

Slimnīcas jaunā korpusa būvdarbus veic pilnsabiedrības «SBRE», kurā ietilpst Skonto Būve un bēdīgi slavenais Zolitūdē sabrukušā veikala būvnieks Re&Re.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu