Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja Amerika ienākumi pērn - € 136 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja, Rīgas vicemēra Andra Amerika kopējie ienākumi pērn palielinājās par apmēram 38,9%, sasniedzot 136 tūkstošus eiro, liecina viņa amatpersonas deklarācija par 2014.gadu.

Visvairāk - 60,8 tūkstoši eiro - bija viņa obligāciju ieņēmumi no «Swedbank», bet 48,5 tūkstošus eiro Ameriks pērn saņēma algā Rīgas brīvostas pārvaldē.

Tāpat Amerika ienākumus 2014.gadā papildināja 26,5 tūkstošu eiro alga Rīgas domē, kā arī 148 eiro procentu maksājumi no «Nordea Bank» Latvijas filiāles.

Atbilstoši deklarācijai, Ameriks pērn veica sešus darījumus, kas pārsniedz 20 minimālo mēnešalgu apmēru. Pagājušā gada beigās Amerikam nebija parādsaistības, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, bet viņa izsniegto aizdevumu apmērs pērn sasniedza 155 tūkstošus eiro.

Deklarācija liecina, ka Amerika skaidras naudas uzkrājumi pērn palikuši nemainīgi un bija septiņi tūkstoši eiro, savukārt bankās viņam bija noglabāti kopumā 210,2 tūkstoši eiro, kā arī 355,9 tūkstoši ASV dolāru (336,4 tūkstoši eiro). Ameriks pagājušā gada nogalē bija arī 600 tūkstošu ASV dolāru (432,5 tūkstošu eiro) vērtu obligāciju īpašnieks.

Pēc Amerika deklarācijā norādītā, viņam pieder zemes gabals ar māju un pirti un divi atsevišķi zemes gabali Brocēnos, kā arī vēl viens zemes gabals Jūrmalā un viņa lietošanā ir arī zeme Brocēnu novadā. Tāpat Amerika lietošanā ir 2007.gada automašīna «Volvo XC70».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu