«Citadeles» darījuma pabeigšana notiks nedēļas laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bankas «Citadele» darījuma pabeigšana notiks nedēļas laikā, sacīja Privatizācijas aģentūrā (PA). Vakar Eiropas Centrālās bankas (ECB) padome deva atļauju 12 starptautisku investoru grupai un «Ripplewood» iegūt būtisku līdzdalību bankā «Citadele».

Ņemot vērā, ka bankai «Citadele» ir meitasuzņēmumi Lietuvā un Šveicē, pēc ECB padomes lēmuma šo valstu regulatoru piekrišana arī sagaidāma drīzumā. Līdz ar to bankas akciju pārdošanas darījuma pabeigšana plānota tuvākās nedēļas laikā, kad arī tiks paziņota darījuma gala cena.

Saskaņā ar noslēgtā bankas «Citadele» akciju pārdošanas līguma nosacījumiem pēc bankas 2014.gada darbības rezultātu izvērtējuma bija nepieciešams auditoru atzinums, vai ir piemērojams cenas korekcijas mehānisms. Patlaban darījuma puses iepazīstas ar neatkarīga auditora iesniegto ziņojumu.

Kā ziņots, pēc AS «Citadele banka» («Citadele») labajiem pagājušā gada finanšu rezultātiem nav izslēgts veikt korekcijas bankas pārdošanas gala cenā, aģentūrai LETA apliecināja Privatizācijas aģentūrā (PA).

«Citadeles» grupa ir sasniegusi lielāko peļņu savas līdzšinējās darbības laikā - 2014.gadu grupa noslēgusi ar 32,4 miljonu eiro revidēto peļņu, kas ir par 138% vairāk nekā 2013.gadā. Savukārt banka «Citadele» gadu noslēgusi ar revidēto peļņu 29,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 91% vairāk nekā 2013.gadā, aģentūru LETA informēja «Citadeles» pārstāve Ieva Prauliņa.

PA pārstāvis skaidroja - ja plānotais pašu kapitāls izrādīsies lielāks, nekā iepriekš noteikts, palielināsies pārdošanas cena. Savukārt, ja plānotais pašu kapitāls izrādīsies mazāks, nekā iepriekš noteikts, samazināsies pārdošanas cena, un par šo starpību investori palielinās bankas pamatkapitālu. «Līdz ar to visi ieguvumi no iespējamās cenas samazināšanas tiks ieguldīti bankas attīstībā,» piebilda Kārkliņš.

Viņš arī informēja, ka «Citadeles» 2014.gada peļņa netiks izmaksāta dividendēs saskaņā ar Eiropas Komisijas noteiktajiem ierobežojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu