Aprīļa sākumā 29 personām parāds valsts budžetam pārsniedz divus miljonus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Aprīļa sākumā Latvijā virs diviem miljoniem eiro parāds valsts budžetam bija 29 personām, kas ir tikpat, cik marta sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati par simts lielākajiem nodokļu parādiem budžetā.

Sarakstā iekļautie simts nodokļu parādnieki valstij 1.aprīlī bija parādā kopumā 216,303 miljonus eiro, kas ir par 1,2% vairāk nekā marta sākumā.

Nodokļu parādnieku saraksta līderis jau ilgstoši ir privātpersona Jevgeņijs Jakovļevs, kura parāds aprīļa sākumā bija 19,16 miljoni eiro. Seko vēl viena fiziskā persona - Vadims Mitrofanovs - ar 8,328 miljonu eiro parādu. Savukārt trešais lielākais nodokļu parāds – 8,122 miljoni eiro – bija degvielas, kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirgotājam «AVT Nafta», kura vienīgais īpašnieks ir «Solar Holding».

Metālizstrādājumu ražotājam «Krāsainie lējumi» aprīļa sākumā bija 7,73 miljonu eiro parāds, bet piektajā vietā ierindojies kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecības pakalpojumu sniedzējs «Chemi Baltic» ar 7,26 miljonu eiro parādu. Šis uzņēmums pieder Latvijas privātpersonai Eduardam Pogorelovam.

Sestais lielākais parādnieks bija kompānija «Eco Tyre Baltics» - ar 7,03 miljoniem eiro. Uzņēmums pieder Baltkrievijas pilsonim Emīlam Jarmohinam. Septītais lielākais nodokļu parādnieks aprīļa sākumā bija metāla un metāla rūdu vairumtirgotājs «Future Vision» ar 4,647 miljonu eiro parādu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lielbritānijas pilsonis Mohammads Ghalibs.

Astotais lielākais nodokļu parādnieks šā mēneša sākumā bija privātpersona Jurijs Šabaļins, kura parāds bija 4,194 miljoni eiro, kam seko mežsaimniecības, būvniecības un vairumtirdzniecības jomā strādājošais «Cobold» ar 3,813 miljonu eiro parādu. Uzņēmums pieder divām Latvijas privātpersonām – Ventam Valainim un Jānim Bērziņam.

Lielāko nodokļu parādnieku saraksta desmitnieku noslēdz privātpersona Ēriks Mingazetdinovs, kura parāds marta sākumā bija 3,615 miljoni eiro.

Aprīļa sākumā 100 lielāko parādnieku sarakstā bija arī tādi uzņēmumi kā «Liepājas osta LM» ar 1,097 miljonu eiro parādu, «Pilsētmāju institūts Urban Art» ar 1,675 miljonu eiro parādu un citas kompānijas.

Marta sākumā 100 lielāko parādnieku kopējais parāds valsts budžetā bija 213,788 miljoni eiro.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu