Francijas gaisa satiksmes kontrolieri atceļ šonedēļ plānoto streiku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas gaisa satiksmes kontrolieri pirmdien atcēla no ceturtdienas līdz sestdienai plānoto streiku pēc «apmierinošas» tikšanās ar vadību, kurā tika diskutēts par darba apstākļiem.

Francijas Civilās aviācijas pārvalde DGAC «ir iesniegusi mums apmierinošu dokumentu», sacīja arodbiedrības vadītājs Rožērs Ruso.

Francijas galvenā gaisa satiksmes dispečeru arodbiedrība SNCTA jau bija izsludinājusi streiku no 25. līdz 27.martam, bet to atlika pēc Vācijas zemo cenu aviosabiedrības «Germanwings» lidmašīnas katastrofas Francijas Alpos ar 150 cilvēku upuriem.

Jaunie streiki tika plānoti no 16. līdz 18.aprīlim un no 29.aprīļa līdz 2.maijam, kas ir noslogots brīvdienu periods.

Jau ziņots, ka gaisa satiksmes kontrolieri Francijā streikoja 8. un 9. aprīlī, kā rezultātā tika atcelta puse no paredzētajiem reisiem.

Streika galvenais cēlonis bija arodbiedrības neapmierinātība ar gaisa satiksmes kontrolieru pensionēšanās vecuma palielināšanu no 57 līdz 59 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu