Francijas kompānija «Alstom Transport» izveido filiāli Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas mašīnbūves kompānija «Alstom Transport» izveidojusi uzņēmuma ārvalstu filiāli Latvijā «Alstom Transport Baltic», liecina «Firmas.lv» informācija. Par personu, kas pilnvarota pārstāvēt uzņēmumu, izvēlēts Alvils Gibze.

Jau iepriekš uzņēmuma komunikācijas direktore Somijā un Baltijas valstīs Sari Luhanka skaidroja, ka «Alstom» ir «ļoti ieinteresēts» nākotnes iespējās Baltijā un Latvijā, tostarp Latvijas dzelzceļa elektrifikācijas un Eiropas platuma sliežu projektā «Rail Baltica». Šādu interesi deklarējusi arī «Alstom Transport» rīkotājdirektore Centrāleiropā un Austrumeiropā Valērija Šardona. Kā piemēru uzņēmuma pārstāves min, ka «Rail Baltica» projektā ļoti piemēroti esot «Alstom» ražotie ātrvilcieni «Pendolino».

«Alstom» esot arī «dziļas zināšanas un pieredze» līdzīgās dzelzceļa sistēmās kā «Rail Baltica». Tas attiecoties gan uz dzelzceļa infrastruktūru, sliežu ceļu būvi, elektrifikāciju, elektriskajām un mehāniskajām iekārtām, ritošo sastāvu, kā arī signalizāciju un citām jomām, kas paredzētas ātrvilcienu līnijās.

Uzņēmums laikposmā no 2013.gada 1.aprīļa līdz 2014.gada 31.martam reģistrēja pasūtījumus 21,5 miljardu eiro vērtībā, kas ir par 10% mazāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Savukārt pārdošanas apjomi sasniedza 20,3 miljardus eiro, pieaugot par 4% salīdzinājumā ar gadu iepriekš. Ienākumi no darbības sasniedza 1,424 miljardus eiro, kas ir par 3% mazāk, peļņas normai sasniedzot 7%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu