«McDonald's» pacels algas 90 tūkstošiem darbinieku ASV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

ASV ātrās ēdināšanas milzis «McDonald's» trešdien paziņoja, ka paaugstinās algas 90 tūkstošiem strādājošo šai kompānijai piederošajos restorānos ASV, kā arī piedāvās viņiem apmaksātu atvaļinājumu.

Algas paaugstināšana tomēr neattieksies uz strādājošajiem franšīzēm piederošos «McDonald's» restorānos, kas ir apmēram 90% no 14 tūkstošiem «McDonald's» restorānu šajā valstī.

«McDonald's USA» paziņoja, ka no 1.jūlija stundas likme tās darbinieku sākuma algai būs par vienu ASV dolāru augstāka nekā vietējās oficiālās minimālās algas stundas likme.

Ņemot vērā pašreizējos minimālās algas līmeņus dažādos ASV štatos, stundas likme jaunajai «McDonald's» darbinieku algai var būt no 6,15 dolāriem (5,72 eiro) Džordžijā un Vaiomingā līdz 11,50 dolāriem (10,69 eiro) Kolumbijas apgabalā (Vašingtonā). Dažās pilsētās minimālās algas ir vēl augstākas, piemēram, Sietlā «McDonald's» darbinieks var nopelnīt 16 dolārus (14,9 eiro) stundā.

Piecos štatos minimālās algas likmes nav noteiktas, un nav zināms, kādas tur būs «McDonald's» darbinieku jaunās algas.

Kompānija arī pavēstīja, ka sāks piedāvāt apmaksātu atvaļinājumu darbiniekiem, kas nostrādājuši tās restorānos vismaz vienu gadu, un palielinās finansiālo atbalstu viņu izglītības pabeigšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu