Piedāvājums, kā samazināt nodokļu maksātāju slogu par Gaismas pils uzturēšanu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālais e-dienests «Inbox.lv» ir sagatavojis piedāvājumu Kultūras ministrijai daļēji segt Latvijas Nacionālās bibliotēkas ikgadējās uzturēšanas izmaksas, ja ministrija piekritīs uz ēkas izvietot «Inbox.lv» logo, informēja SIA «Inbokss» valdes loceklis Andris Griķis.

Šis piedāvājums ļautu būtiski samazināt budžeta slogu, tomēr par detalizētiem sadarbības nosacījumiem vēl jādiskutē. Pēc Griķa domām, veiksmīgiem uzņēmējiem ir vairāk jāiesaistās un jāatbalsta valsts, lai tās budžetā jau tuvākajā nākotnē pietiktu līdzekļu tam, kam tagad nepietiek, piemēram, pedagogu algām, bērnu brīvpusdienām, ceļu remontam u.c.

Foto: Publicitātes foto

Griķis piebilda, ka šādas izmaiņas, protams, jāsaskaņo likumā noteiktajā kārtībā un ar vairākām institūcijām, piemēram, Kultūras ministriju, Rīgas pilsētas Būvvaldi, tai skaitā ar Pilsētvides dizaina pārvaldi un pilsētas galveno mākslinieku.

Taču vēl pirms projekta iesniegšanas Kultūras ministrijā Griķis aicina sabiedrību uz idejas skiču prezentāciju un publisko diskusiju šāgada 31.aprīlī plkst. 11.00 pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas.

Foto: Publicitātes foto

Jau iepriekš medijos izskanējis, ka Gaismas pils ikgadējās uzturēšanas izmaksas tiek lēstas no diviem līdz četriem miljoniem eiro gadā. Tomēr precīzu summu vēl neesot iespējams pateikt. To pilnībā varēs saprast vien 2016.gada beigās, jo tikai no nākamā gada sākuma nacionālā bibliotēka sāks strādāt kā pilnvērtīga bibliotēka.

Tāpat jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālajai bibliotēkai uzdots pelnīt, piemēram, īrējot telpas konferencēm, semināriem, ēdināšanai, suvenīru tirdzniecībai u.c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu