Apdrošināšanas klientu kuriozi: Zirgi, laizot sāli, saskrāpē transportlīdzekļa virsbūvi

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/faceme

Lai šodien, 1. aprīlī, kas tiek dēvēta par Joku un Smieklu dienu, mēs visi kopīgi varētu pasmaidīt, apdrošināšanas sabiedrība «BTA Insurance Company» SE (turpmāk – BTA) apkopojusi klientu kuriozākos apdrošināšanas gadījumus, kā arī amizantākos telefoniski un rakstiski saņemtos apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus. Piemēram, izrādās, ka zirgiem ļoti garšo «Toyota Land Cruiser» markas transportlīdzeklis, ja tas iepriekš nokaisīts ar sāli.

Kā norāda BTA speciālisti, ikdienas darbā netrūkst ne tikai kuriozu apdrošināšanas gadījumu, bieži vien klienti, telefoniski piesakot apdrošināšanas atlīdzību, radoši un interesanti stāsta par apdrošināšanas gadījuma notikuma apstākļiem.

Klientu ikdienā notiek ne mazums kuriozu un pārsteidzošu apdrošināšanas gadījumu, kas īpaši izceļas ar situācijas neparastumu. Kādā no spilgtākajiem kuriozajiem negadījumiem zirgi bija nolēmuši nogaršot «Toyota Land Cruiser» markas transportlīdzekli. Neparastais negadījums notika februārī, kad autoceļi tiek kaisīti ar sāli, un arī transportlīdzeklis no nokaisīta ceļa attiecīgi bija nedaudz noklāts ar sāli. Transportlīdzekļa īpašnieks bija novietojis «iesālīto» spēkratu pie kaimiņa mājas, kuram piederēja savvaļas zirgi. Sāls dzīvniekus pievilināja, un tie bija sākuši transportlīdzekli laizīt. Laizot sāli, zirgi ar zobiem bija nodarījuši ievērojamu skādi transportlīdzekļa virsbūvei 2650 eiro apmērā, ko klientam atlīdzināja.

Savukārt kādam citam transportlīdzeklim bojājumus bija radījusi, iespējams, kāda dāma. Proti, sākotnēji klients ziņoja par nozagtiem transportlīdzekļa sānskatu spoguļiem. Savukārt, kad BTA eksperti apskatīja transportlīdzekli, izrādījās, ka uz transportlīdzekļa ir uzskrāpēta sirds. Klients gan detalizētāk nepaskaidroja, kā tas varēja gadīties, bet noteikti pats aptvēra, kura daiļā dzimuma pārstāve būtu varējusi to izdarīt.

Iveta Rijniece, apdrošināšanas sabiedrības «BTA Insurance Company» SE Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore: «Apdrošināšanas gadījumi patiešām mēdz notikt negaidīti, visneparastākajos veidos un visdažādākajās dzīves situācijās. Piemēram, reiz kādai ceļojumu apdrošināšanas klientei ceļojuma laikā Šrilankā uzbruka agresīva vāvere un iekoda īkšķī. Par laimi, dzīvnieka uzbrukuma rezultātā klientei bija nepieciešama tikai speciāla pote. Jāatzīst, ka arī paši klienti, piesakot atlīdzību, māk pasmieties par komiskākajām situācijām, kad skādi nodarījis dzīvnieks vai paša neuzmanība. Savukārt mums vienmēr ir gandarījums, ka, kopīgi pasmejoties, spējam šajās neparastajās situācijās palīdzēt.»

Lai 1. aprīlī raisītu smaidu, BTA apkopojusi visamizantākos klientu iesniegtos apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus, kuros bieži vien lasāms īsts stāstnieka talants*:

  • «Braucot pa šoseju, mašīnai labā pusē priekšpusē kā bulta no krūmiem izskrēja dzīvnieks (pēc kontūrām likās mežacūka). Izgāja cauri abiem labās puses riteņiem. Nejūtot lūzumus, aizbraucu līdz Jēkabpilij.»

  • «… manu uzmanību piesaistīja kustība uz ceļa! Lapsa pārskrēja perpendikulāri pāri ceļam, bet zaķis panikā metās pret mašīnas starmešiem.»

  • «Izbraucu no Spice Home. Krustojumā pagriezu pa kreisi, salonā ieraudzīju zirnekli, uzbraucu uz zaļo zonu, notriecu ceļa zīmi (apstāties aizliegts).»

  • «Pa nakti biju atstājis automašīnu uz stāvēšanu uz … ielas. Pa to laiku no blakus mājas uzdzīves laikā tika mesti ārā trauki pa dzīvokļa logu, kā rezultātā tika bojāts priekšējais logs.»

  • «Liecoties uz leju, lai celtu cementa maisu, tajā brīdī mans suns leca uz augšu un sabadījāmies ar galvām. Tā rezultātā guvu deguna lūzumu.»

  • «Braucot no Tallinas un Rīgu uz ceļa izskrēja stirna un metās zem riteņiem. Es bremzēju, bet viss notika pēkšņi un notriecu stirnu. Mašīna dabūja bojājumus.»

  • «Pēc luksofora sāku braukt, pēc luksafora zaļa signala, un diemžēl mašina sāka slidot, medināju risināt problemu, bet nesanaca, mašina neklausījās.»

  • «Laukos spēlējot futbolu, bija slidena zāļe, paslīdēja kāja un nokritu uz zemi. Kur bija paslēpies akmens. Tā es tiku pie laustas ribas, kreisās puses riba.»

  • «Automašīna tika atstāta uz Cēsu ielas pie 13. nama. Pēc 20 min. atgriežoties pie auto, tika secināts, ka auto sabojāts. Uz priekšējām pasažieru durvīm redzams dubļains kurpes nospiedums.»

  • «Mājās iespiedu kreisās plaukstas durvis pirkstos.»

* Norādītajos tekstos no BTA klientu iesniegtajiem apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem ir izmantoti oriģināli citāti, neveicot tajos korekcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu