Reirs: VID bargs pret kriminālām shēmām, nevis tiem, kas kļūdījušies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) bargi vēršas pret kriminālām shēmām, nevis pret tiem, kas pieļāvuši kļūdas, sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Viņš atzīmēja, ka finanšu ministra amatā ir četrus mēnešus, tādēļ pagaidām VID darbu vēl ir grūti vērtēt ļoti detalizēti. «Es paļaujos uz to cilvēku vērtējumu, kas ar VID darbu saskaras ļoti cieši un tie ir uzņēmēji. Aptaujās vairāk nekā 80% uzņēmēju VID darbu ir novērtējuši pozitīvi tieši pēdējo divu gadu laikā. VID pērn pat saņēma Latvijas Darba devēju konfederācijas balvu par vislabāko sadarbību ar valsts institūcijām. Tas ir ļoti pozitīvs vērtējums no pašiem uzņēmējiem,» teica Reirs.

Viņš arī norādīja, ka VID pārkāpumi ir jāšķiro, proti, nevar vienādi vērsties pret apzinātu krāpniecību un paviršības dēļ pieļautām kļūdām kā tas bija savulaik, un uzņēmēju piešķirtā balva, šķiet, nozīmē, ka šis darbs izdodas.

«Mēs arī katru nedēļu dzirdam par pietiekami lielām lietām, kuras atklāj vai nu Finanšu policijas vai muitas pārstāvji. Turklāt es gribu uzsvērt, ka bardzība ir pret kriminālu shēmu pielietotājiem, kuri noziedzīgi rīkojas ar nodokļu naudu, nevis pret tiem, kuri ir pieļāvuši kļūdas vai kaut ko aizmirsuši. Agrāk tomēr attieksme gandrīz vai bija vienāda. Varbūt ne visi VID darbinieki ir tikuši līdzi laikam, bet uzstādījumi no VID vadības puses ir, ka pārkāpumi ir jāšķiro un nevar vienādi vērsties pret apzinātu krāpniecību un paviršības dēļ pieļautām kļūdām. Manis minētā uzņēmēju atzinība laikam nozīmē, ka šis darbs izdodas,» teica finanšu ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu