Krievija Latvijas šprotēs atrod pārmērīgi daudz benzopirēna

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» Latvijā ražotu šprotu kravā konstatējis benzopirēna līmeni, kas pārsniedz pieļaujamās normas, teikts dienesta paziņojumā. Dienests informē, ka jau tikušas nozīmētas papildu pārbaudes un arī tikusi apturēta šo konservu nonākšana tirdzniecībā.

«Rosseļhoznadzor» informē, ka minētā šprotu konservu krava 2,8 tonnu apmērā atradusies noliktavā Rževā, netālu no Maskavas, un tā tikusi atklāta, veicot plānveida pārbaudes.

PVD: Pagaidām nav oficiāla apstiprinājuma par Krievijas aizturēto Latvijas šprotu kravu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pagaidām vēl nav saņēmis oficiālu informāciju no Krievijas dienesta par konstatētajiem pārkāpumiem Latvijas šprotu kravā, informēja PVD pārstāve Anna Joffe.

«Pagaidām nav arī informācijas par uzņēmumu, kura ražotajā un eksportētajā produkcijā konstatēta pārsniegta maksimāli pieļaujamā benzopirēna norma,» sacīja Joffe.

Viņa arī norādīja, ka veterinārās uzraudzības

Ātrās brīdināšanas sistēmā parādās tikai tie ziņojumi, par ko brīdina Eiropas Savienības valstis.

Līdz ar to Krievijas Federācija un trešās valstis par pārkāpumiem ziņo tikai attiecīgo dienestu mājaslapā.

Kā ziņots, Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» Latvijā ražotu šprotu kravā konstatējis benzopirēna līmeni, kas pārsniedz pieļaujamās normas. Krava 2,8 tonnu apmērā atradusies noliktavā Rževā, netālu no Maskavas, un tikusi atklāta, veicot plānveida pārbaudes.

Dienests informē, ka jau tikušas

nozīmētas papildu pārbaudes un arī tikusi apturēta šo konservu nonākšana tirdzniecībā.

Iepriekšējo reizi Krievijas dienestam pretenzijas pret Latvijas šprotēm bija pērn, kad 31.jūlijā uz Krievijas un Latvijas robežas apturēta 15,5 tonnu krava, lēmumu pamatojot ar atklātu mikrobioloģisku neatbilstību. Savukārt vēl pirms tam, 13.janvārī, «Rosseļhoznadzor» paziņoja, ka Latvijas uzņēmumu «Rānda» un «Kolumbija» ražotajās šprotēs esot konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis. No tirdzniecības toreiz tika izņemti 24 000 šprotu kārbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu