«Philips» Latvijā varētu ieviest jaunākās medicīnas tehnoloģijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ražotājs «Philips» apsver iespēju Latvijas tirgū ieviest jaunākās medicīnas tehnoloģijas, intervijā aģentūrai LETA stāsta elektrotehnikas tirgotāja SIA «Philips Baltic» valdes priekšsēdētājs Josts Lēflangs.

Viņš norāda, ka laika gaitā gan Latvijā, gan Baltijā kopumā varētu paplašināties «Philips» piedāvāto produktu un pakalpojumu kategorijas. Tas nozīmē, ka «Philips» Baltijas tirgos varētu ieiet jaunās, līdz šim vēl šajā reģionā neapgūtās jomās.

Galvenokārt tas varētu attiekties uz veselības aprūpes un medicīnas iekārtu jomu.

«Pēc kāda laika Baltijas un Latvijas tirgū varētu tikt piedāvātas «Philips» jaunākās medicīnisko iekārtu tehnoloģijas, kas dažādas slimības, piemēram, audzējus, ārstē ar ultraskaņu, bez ķirurģiskas iejaukšanās. Patlaban pirmā šāda veida sistēma Austrumeiropā ir uzstādīta Polijā,» atzīmē Lēflangs.

Kompānijā «Philips» ir trīs produktu divīzijas - apgaismes produkti, ikdienas un sadzīves produkti un veselības aprūpes iekārtas un produkti. Kompānija ražo arī medicīniskās iekārtas - skenerus, dažādas ierīces diagnostikai un ārstēšanai.

«Philips» ražošana Austrumeiropā ir izvietota Polijā, Rumānijā un Ungārijā.

Šo valstu ražotnēs tiek ražoti gan apgaismes, gan citi sadzīvei un ikdienai paredzēti produkti.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Philips Baltic» 2013.gadā apgrozīja 20,54 miljonus eiro, kas ir par 8% vairāk nekā 2012.gadā, kad kompānija apgrozīja 19,12 miljonus eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 402 021 eiro, kas ir nedaudz mazāk kā 2012.gadā, kad peļņa bija 409 047 eiro.

Finanšu dati par 2014.gadu patlaban vēl nav pieejami.

SIA «Philips Baltic» dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 644 925 eiro. «Philips Baltic» pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Koninklijke Philips N.V.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu