«Madara 93» apgrozījums pieaug par 16%; peļņa sarūk trīs reizes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Mazumtirdzniecības uzņēmums «Madara 93» pērn strādāja ar 8,787 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās trīs reizes un bija 68,8 tūkstoši eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais gada finanšu pārskats.

Tostarp kompānijas ieņēmumi no tirdzniecības pērn samazinājās par 16,5% un bija 8,739 miljoni eiro, bet ieņēmumi no sabiedriskās ēdināšanas palielinājās par 34% - līdz 48,2 tūkstošiem eiro.

2014.gadā uzņēmums nodeva ekspluatācijā tirdzniecības kompleksu Limbažos, Rīgas ielā 23a, kura celtniecības darbus veica kompānija «Bukoteks». «Madaras 93» vadība norāda - tā kā jaunajā centrā notiek arī pārtikas produktu pārstrāde un ražošana, pērn tika pārskatīta produkcijas sortimenta sadale starp cehiem Jūras ielā 40 un Rīgas ielā 23. «Šis ir svarīgs uzņēmuma darbības virziens, jo tiek piesaistīti pircēji ar pašražoto produkciju,» uzsver kompānijas vadība.

Uzņēmuma vadības ziņojumā arī teikts, ka pērn pieauga preču sortiments un apmērs «Madara 93» vairumtirdzniecības noliktavā, jo kompānija optimizēja preču krājumus starp uzņēmuma pārtikas veikaliem, lai nodrošinātu sortimentu starp iepirkuma un piegādes periodiem.

Savukārt 2015.gadā uzņēmums plāno pārskatīt uzņēmuma materiālo līdzekļu racionālāku izmantošanu, kā ari iespējas optimizēt izdevumus un uzlabot pašreizējo saimniecisko un finansiālo darbību.

Uzņēmumam «Madara 93» pieder seši pārtikas preču veikali, trīs rūpniecības un būvmateriālu preču veikali, kā arī vairumtirdzniecības bāze. Limbažos darbojas kompānijas konditorejas un gaļas pārstrādes cehs, savukārt Alojā – konditorejas cehs, kas sniedz arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2013.gadā uzņēmums strādāja ar 7,536 miljonu eiro apgrozījumu un 207,2 tūkstošu eiro peļņu.

Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 220,5 tūkstoši eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Andris Bērzkalns, liecina informācija «Lursoft».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu