Nedēļas laikā vidējā elektroenerģijas tirgus cena Latvijā samazinājās par 5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pagājušajā nedēļā vidējā elektroenerģijas cena Latvijā un Lietuvā auga līdz 31,75 eiro par megavatstundu (MWh), kas bija par 5% zemāka nekā iepriekšējā nedēļā, liecina AS «Latvenergo» apkopotā informācija par elektroenerģijas tirgus cenām «Nord Pool Spot» biržā šā gada 13.nedēļā.

Latvijā un Lietuvā cenas pagājušajā nedēļā svārstījās no 21,82 līdz 43,06 eiro par MWh, un stabilizēt kopējo reģiona elektroenerģijas cenu līmeni palīdzēja efektīva Rīgas termoelektrostaciju darbība.

Savukārt Igaunijā pagājušajā nedēļa vidējā elektroenerģijas tirgus cena biržā pieauga līdz 30,72 eiro par MWh, kas ir par 3% vairāk nekā nedēļu iepriekš. Igaunijā cenas pagājušajā nedēļā arī svārstījās no 21,82 līdz 43,06 eiro par MWh. «Estlink» starpsavienojums pagājušā nedēļā darbojās ar pietiekamu pieejamās pārvades jaudas kapacitāti - 865 megavati (MW), salīdzinot ar 854 MW iepriekšējā nedēļā, tādējādi elektroenerģijas cenu dinamiku Igaunijā galvenokārt noteica Somijas elektroenerģijas cenas, kas arī palielinājās par 3%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

Stundu skaits, kad elektroenerģijas cenas Igaunijā ir vienādas ar elektroenerģijas cenām Somijā, bija 77%, salīdzinot ar 83% iepriekšējā nedēļā. Savukārt stundu skaits, kad cenas Igaunijā un Latvijā ir vienādas, pieauga līdz 78%, salīdzinot ar 51% iepriekšējā nedēļā.

Pagājušajā nedēļā Baltijā elektrostacijas saražoja 74% no Baltijā nepieciešamās elektroenerģijas. Visvairāk elektroenerģijas importēja Lietuva - 69% no kopējā patēriņa. Tikmēr Latvija pagājušajā nedēļā importēja 8% no kopējā elektroenerģijas patēriņa, bet Igaunija 1% no kopējā elektroenerģijas patēriņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu