Latvijas pārstāvis iekļuvis pasaules spēcīgāko finansistu «Top 30»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules čempionātā finanšu modelēšanā «ModelOff» spēcīgāko dalībnieku «Top 50» sarakstā iekļuvis arī finansists no Latvijas - Andrejs Grigoļunovičs.

Sacenšoties 4000 finanšu nozares profesionāļu no vairāk nekā 110 valstīm, Grigoļunovičs ieņēmis 30.vietu kopvērtējuma reitingā, apsteidzot vairākus pasaules līmeņa finansistus.

««ModelOff» neapšaubāmi ir vienas no pasaulē prestižākajām sacensībām finanšu nozarē. Latvijas pārstāvja rezultāti šajā čempionātā pierāda, ka Latvijā ir augsta līmeņa speciālisti, kas spēj konkurēt un sasniegt izcilus rezultātus arī pasaules līmenī,» atzīmē investīciju baņķieris, investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju uzņēmuma «Prudentia» vadītājs Ģirts Rungainis.

«Tas ir ievērojams novērtējums un apliecinājums gan Latvijā pieejamajai izglītībai finanšu jomā, gan Latvijas finanšu sistēmai kopumā, kas ir vienīgā, ko esam izveidojuši no pašiem pamatiem 20 gadu laikā. Protams, arī Andreja drosmei un uzņēmībai iesaistīties tik augsta līmeņa sacensībās ir liela nozīme,» norāda Rungainis.

Pasaules čempionāts finanšu modelēšanā «ModelOff» radīts ar mērķi veicināt analītiskās prasmes un finanšu pakalpojumu izcilību. Šā čempionāta dalībnieki mērojas spēkiem divos kvalifikācijas raundos internetā, risinot dažādus finanšu uzdevumus četru stundu garumā. Kvalifikācijas raundu rezultātā tiek atlasīti finālisti, no kuriem tiek noskaidrots pasaules čempions klātienes finālā Ņujorkā.

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas uzņēmuma «AG Capital» pārstāvji ir spējuši iekļūt pasaules 100 vadošo finansistu vidū. Šogad panākumi ir ievērojami uzlabojušies - 4000 dalībnieku konkurencē Grigoļunovičs spējis iekļūt pasaules 30 spēcīgāko finansistu vidū, apsteidzot konkurentus no tādām globāli pazīstamām kompānijām kā KPMG, «Ernst&Young» un «Goldman Sachs».

Kopumā «ModelOff» reitingā dominē pārstāvji no lielvalstīm - ASV, Lielbritānijas, Austrālijas, Krievijas, Kanādas, Polijas -, bet no mazajām valstīm ir pārstāvēta tikai Ungārija un Latvija.

«Veiksmīga pieredze ar plaša spektra uzdevumu veikšanu mūsu klientiem reālajā dzīvē ir mans un manu kolēģu trumpis šajā čempionātā, jo pēdējo piecu gadu laikā «AG Capital» ir izstrādājis budžetus vairāk nekā 150 Latvijas un ārvalstu uzņēmumiem gandrīz visās Latvijā pārstāvētās nozarēs, kā arī dažās nozarēs, kas ir eksotiskas mūsu tirgum. Tas ļāva padziļināti izprast dažādu nozaru specifiku un iegūt plašu pieredzi, kas sekmēja panākumus starptautiskajā arēnā,» tā par startu čempionātā stāsta Grigoļunovičs.

Grigoļunoviča vadītais uzņēmums «AG Capital» specializējas finanšu vadības ārpakalpojuma sniegšanā vidēja mēroga uzņēmumiem ne tikai Latvijā, bet arī pasaules tirgū. Galvenie uzņēmuma piedāvātie produkti ir finanšu plānošana (budžeti un to izpildes analīze, uzņēmumu struktūrvienību rentabilitātes aprēķini, ikmēneša darbības rezultātu analīze), finansējuma piesaiste un banku pakalpojumu izvēle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu