Grieķijas kreditori sāk vērtēt valsts jaunākos reformu plānus

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas kreditori sākuši izvērtēt jaunos reformu plānus, kurus piektdienas vakarā iesniedzis valsts premjerministrs Aleksis Ciprs, tādējādi cenšoties iegūt tik ļoti nepieciešamo finanšu atbalstu.

Grieķija norādījusi, ka šie reformu plāni palīdzēs valsts ienākumos nodrošināt trīs miljardus eiro.

Jaunākajās reformās Grieķija iecerējusi pasākumus cīņai ar nodokļu nemaksāšanu, plašākus privatizācijas plānus un augstākus nodokļus alkoholam un tabakas izstrādājumiem.

Eiropas Savienības (ES), Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Centrālās bankas (ECB) amatpersonas Grieķijas reformu sarakstu sākušas izvērtēt nedēļas nogalē un sagaidāms, ka atbilde tiks dota šajā nedēļā.

Grieķijas valdība pavēstījusi, ka 18 plānoto reformu sarakstā nav iekļauti pasākumi, kas varētu izraisīt valsts ekonomikas recesiju.

Grieķijas valdība cer, ka jaunākais reformu plāns palīdzēs beidzot panākt ilgi gaidīto vienošanos ar kreditoriem, tādējādi Atēnām saņemot tik ļoti nepieciešamo finanšu palīdzību.

Kā vēstīts, Grieķija pirms divām nedēļām vienojās kreditoriem iesniegt jaunu reformu sarakstu, lai panāktu aizdevuma programmas atlikušo līdzekļu izmaksāšanu.

Grieķija vēlas, lai atlikušie aptuveni septiņi miljardi eiro no glābšanas programmas tiktu izmaksāti nekavējoties un tie nodrošinātu valsts maksātspēju, taču Brisele vēlas iegūt papildu pierādījumus par valsts apņemšanos īstenot nepieciešamās reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu