Ierēdņi nesaspringst. Līdz trešdienai vēl jāiesniedz 13 392 amatpersonas deklarācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kopumā kārtējās valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu ir jāiesniedz 56 240 valsts amatpersonām, taču uz 2015.gada 30.martu ir iesniegtas 42 848 deklarācijas jeb 76,2% no kopējā iesniedzamo deklarāciju skaita. Līdz trešdienai vēl 13 392 valsts amatpersonām jāiesniedz kārtējā valsts amatpersonas deklarācija, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID atgādina, ka saskaņā ar likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteikto valsts amatpersonām kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas ir jāiesniedz līdz trešdienai, 2015.gada 1.aprīlim ieskaitot.

Valsts amatpersonām šogad deklarācijā ir jānorāda papildu informācija, taču vienlaikus deklarācijā automātiski var iegūt datus, kas par attiecīgo valsts amatpersonu pieejami dažādās valsts informācijas sistēmās.

Šogad ir arī vienkāršota valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšana - pēc attiecīgās sadaļas atvēršanas tajā iespējams iegūt informāciju, kas par minēto personu pieejama dažādās valsts informācijas sistēmās un ir nepieciešama deklarācijas aizpildīšanai (par īpašumā vai kopīpašumā esošiem nekustamajiem īpašumiem, kas reģistrēti zemesgrāmatā, par īpašumā vai valdījumā esošiem transportlīdzekļiem, kuri reģistrēti VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» pārziņā esošā valsts informācijas sistēmā «Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrs», par gūtajiem ienākumiem, kas deklarēti VID, un dati (vārds, uzvārds, radniecība) par laulāto, vecākiem, brāļiem, māsām un bērniem, kas pieejami Iedzīvotāju reģistrā.

Precizēt jau iesniegtās deklarācijas var, rakstveidā vēršoties VID un pamatojot precizējumus, ne vēlāk kā mēneša laikā pēc deklarācijas publiskojamās daļas publiskošanas elektroniskā veidā VID mājaslapā esošajā publiskojamo datu bāzē.

Atgādinām, ka jau kopš 2014.gada jūnija ikviens var kļūt par EDS lietotāju, neslēdzot līgumu ar VID, bet izmantojot «www.latvija.lv» sniegto tehnisko risinājumu - internetbanku autentifikācijas datus, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegto eID viedkarti vai VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centra» izsniegto elektronisko paraksta viedkarti (e-parakstu). Dokumentu iesniegšana arī vairs nav jāapliecina ar VID e-paraksta datni.

Tādējādi, ja arī ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, valsts amatpersonām to vairs nav nepieciešams atjaunot, lai iesniegtu valsts amatpersonas deklarāciju vai jebkuru citu dokumentu EDS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu