Pieprasījums pēc ceļojumiem Lieldienās šogad līdzīgs kā pērn

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Nils Julia Weymann Pfeifer

Pieprasījums pēc ceļojumiem Lieldienu brīvdienās šogad ir līdzīgs kā pērn, pastāstīja aptaujātie tūrisma aģentūru pārstāvji.

Ceļojumu aģentūras "Vanilla Travel" pārdošanas vadītājs Kaspars Bērziņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka kopējās tendences ceļojumu iegādē Lieldienu brīvdienu laikā ir līdzīgas kā pērn. "Kopējā interese par atpūtu Lieldienās ir diezgan paredzama un stabila. Arī šis gads nav izņēmums - mūsu klienti tradicionāli izvēlās SPA atpūtu Baltijas valstīs, kā arī citus vienkāršus un saprotamus galamērķus Eiropā - Portugāli, Spāniju un Itāliju.

Vienlaikus Bērziņš norādīja, ka papildu Eiropas galamērķiem «Vanilla Travel» klienti Lieldienu laikā ir iecienījuši arī atpūtu Ēģiptē.

Tostarp viņš pastāstīja, ka lielākā daļa pasūtījumu tiek veikti savlaicīgi - vienu divus mēnešus pirms ceļošanas.

Arī tūrisma aģentūras «Begonija» direktors Genādijs Gondeļmans aģentūrai BNS atzina, ka ceļošanas tendences Lieldienu brīvdienās ir palikušas nemainīgas un pieprasījums ir liels. «Daudzas rezervācijas bija savlaicīgas, bet vēl ir dažas brīvas vietas, un klienti turpina tās rezervēt,» sacīja Gondeļmans.

Pēc viņa teiktā, populārākie galamērķi šajās Lieldienu brīvdienās ir Madeira un Faru Portugālē, kā arī Neapole Itālijā.

Savukārt tūrisma aģentūras «Kolumbs» Atpūtas nodaļas vadītāja Līga Balode-Mestere aģentūrai BNS pastāstīja, ka pēc ceļojumiem Lieldienu brīvdienās, tāpat kā citos svētku datumos, vienmēr ir augsts pieprasījums. «Iecienītākie ceļojumi ir čarteri uz siltajām zemēm - Ēģipti, Kanāriju salām, Taizemi, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un īsie pāris dienu ceļojumi uz Eiropas pilsētām - Parīzi, Romu, Barselonu,» sacīja Balode-Mestere.

Tostarp viņa norādīja, ka uz čarterceļojumu galamērķiem šobrīd palikušas vairs tikai dažas vietas, bet īso brīvdienu ceļojumi jau izpārdoti pirms vairākām nedēļām.

Balode-Mestere ieteica ceļojumus plānot laicīgi. «Tas noteikti sniegs arī plašākas izvēles iespējas. Piemēram, ir klienti, kas šobrīd jau iegādājas ceļojumus uz rudens brīvlaika periodu, kā arī ir pēdējais brīdis rezervēt maija brīvdienu un Jāņu ceļojumus,» sacīja Balode-Mestere.

«Vanilla Travel» ir dibināts 2008.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. «Vanilla Travel» pieder «Thetraveler.eu» (70%) un Ingai Kavacai.

«Begonija» sniedz tūrisma pakalpojumus gan kā tūrisma operators , gan kā tūrisma aģentūra. Kompānija dibināta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,9 tūkstoši eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder trim Latvijas privātpersonām – Bellai Gondelmanei, Borisam Gondelmanam un Genādijam Gondelmanam, liecina informācija datubāzē «Lursoft».

«Kolumbs» ir pasaulē lielākās studentu un jauniešu tūrisma aģentūras «STA Travel» oficiālais pārstāvis Baltijā. Aģentūras īpašnieki ir Sanita Rugina (70%) un uzņēmums «CFO» (30%), un tās pamatkapitāls ir 200 tūkstoši latu (284,6 tūkstoši eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu